Akcija Srcem za Crnu Goru: Prikupljeno skoro 800 hiljada eura

Foto: Mediabiro

U okviru akcije Srcem za Crnu Goru prikupljeno je više od 793 hiljade eura za djecu i odrasle koji se bore sa teškim oboljenjima, kao i za socijalno ugrožene porodice, navedeno je na sajtu humanost.com.

Organizatori ove velike humanitarne akcije su Fondacije Hemiias i Budi human, kao i humanitarni Fond Hilal koji su se okupili oko platforme, a kao finalni događaj u Baru je juče održano donatorsko veče.

Humanista i prijatelj akcije Hajriz Brčvak kazao je kako se nada da će ovakva vrsta okupljanja postaviti temelje onoga što je “zadatak i želja naših srca”.

“Ova noć je posebna. I treba da bude posebna, jer se do sada nije desilo ovako nešto. Svi, zajedno, treba da pokažemo jedinstvo, snagu i humanost Crne Gore. Evo dokaza da možemo da mijenjamo nas i živote ljudi. Neka ovo bude poziv svakom čovjeku za činjenje dobrog djela. Mi smo prolaznici i korisnici ovog materijalnog svijeta i dunjaluka, a dobra djela ostaju da žive i poslije nas“, izjavio je Brčvak, kako prenosi Mediabiro.

Sumu od 100.000 eura doniralo je Udruženje Pomozi.ba, a njegov osnivač, Elvir Karalić, tim povodom je kazao da događaj predstavlja idealnu priliku da se oduže Brčvaku za sve ono što je uradio u Bosni i Hercegovini.

„Naša donacija je prvenstveno namijenjena oboljelim građanima Crne Gore. Ušli smo u jednu utakmicu. Trebaće nam vremena da stignemo Hačka, ali evo, krenuli smo, pa ćemo vidjeti hoćemo li dostići sve ono što je on uradio za naše ljude. Zahvaljujem mu se za sav doprinos“, poručio je Karalić.

Osnivač Fondacije Budi human Goran Jovanović nije krio zadovoljstvo zbog činjenice što je njegova organizacija uzela učešće u humanitarnoj akciji.

„Druga organizacija humanost.com nastala je kao proizvod vizija i ideje koje ima gospodin Brčvak. Prije sedam mjeseci, razgovarali smo o tome da pokrenemo novu platformu gdje se neće pomogati samo djeci, već i odraslim ljudima kojima je neophodna transplatacija. Iskreno se nadam da nas očekuje još dosta sličnih projekata“, kazao je Jovanović.

Predstavnik humanitarnog Fonda Hilal Nusret Erović pozvao je građane da budu dio, kako je kazao, lijepe priče, i pomognu velikom broju porodica da dobiju krov nad glavom, kao i onima kojima su neophodni ljekovi.

„Na ovu misiju krenuli smo sa željom da ujedinimo sve ljude velikog srca kako bi se priključili akciji koja će udružiti Crnu Goru i dijasporu u istom, humanom cilju“, poručili su ranije predstavnici organizacija.

Inicijativa je, kako je saopšteno, plod saradnje tri organizacije, a prijatelj akcije je humanista i dobrotvor Hajriz Brčvak.

„Srce mi je puno jer je pokrenuta akcija Srcem za Crnu Goru. Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe i podrže ovu akciju, a Crna Gora će pokazati da je sposobna da napravi čudo“, kazao je tada Brčvak.

Donacije se mogu upućivati slanjem SMS poruke sa sadržajem 10 na 14565, uplatama platnim karticama posredstvom linka humanost.com/szcg, ali i uplatama na žiro račun 520-44385-04, IBAN ME25520004200000312593, SWIFT HBBAMEPGXX.

„Puni optimizma da će ova akcija promijeniti mnoge živote, pozivamo vas da budete dio ove jedinstvene misije“, naveli su ranije predstavnici organizacija.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply