Djetetu pozlilo u školi nakon konzumiranja droge

Jednom od đaka budvanske OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ pozlilo je prošlog četvrtka tokom nastave, nakon čega je ljekarima dijete priznalo da je u prethodnom periodu konzumiralo drogu. Tokom istrage u tom slučaju, policija je identifikovala još dva mlađa maloljetnika, za koje se sumnja da su prodavali psihoaktivne supstance.

Iz Uprave policije saopšteno je da su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva 1. decembra, oko 14:30 sati, postupali po prijavi Hitne medicinske pomoći, kad je maloljetnoj osobi u jutarnjim satima pozlilo u prostorijama škole. Djetetu je, nakon toga, ukazana ljekarska pomoć i odvezeno je u Opštu bolnicu Kotor.

„Mlađe maloljetno lice je prijavilo ljekaru Hitne medicinske pomoći da je u prethodnom periodu konzumiralo opojnu drogu. Pripadnici budvanske policije su na ove okolnosti prikupili potrebna obavještenja od roditelja, djeteta u prisustvu roditelja, dežurnih ljekara i ljekara specijalista, kao i nastavnika i razrednog starješine“, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su potom izvršeni pretresi stambenih objekata dva mlađa maloljetna lica sa područja Budve, za koja se sumnja da su vršili uličnu prodaju opojne droge.

„Oni su dovedeni u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva u prisustvu roditelja, gdje su od njih i prikupljena obavještenja na navedene okolnosti. O tome je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nadležan sa postupanje sa maloljetnicima, po čijem nalogu je i izuzet uzorak krvi radi daljeg vještačenja na psihoaktivne supstance“, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su u toku dalje mjere i radnje policijskih službenika u Budvi kada je riječ o ovom slučaju.

Iz Uprave policije su napomenuli da se radi o izolovanom slučaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja djece školskog uzrasta.

„Sa izrazitim senzibilitetom se prati bezbjednosna problematika u školama i zoni škola i u skladu sa tim, na osnovu procjene rizika, preduzimaju se konkretene operativno-taktičke mjere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i narušavanja bezbjednosti – navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Kako su istakli, na nivou Odjeljenja bezbjednosti Budva sprovodi se akcija trajnog karaktera Mladost, u okviru koje se u kontinuitetu obilaze škole i školska dvorišta na teritoriji ove opštine.

„Cilj je sprečavanje svih oblika društveno negativnog – devijantnog ponašanja maloljetnika, s intencijom na suzbijanje zloupotreba opojnih droga, vršnjačkog nasilja, točenja alkohola maloljetnicima i učestvovanja u igrama na sreću“, istakli su iz Uprave policije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply