Vojinović: Neće biti ukidanja produženih boravaka

Ministar prosvjete mr Miomir Vojinović najavio je da je formiran tim koji će obilaziti škole i naći rješenje kako bi produženi boravci nastavili da rade i u narednom polugodištu. Do ukidanja boravaka, kako je istakao, neće doći.

Dio škola u posljednjem periodu nije dobio saglasnost za sistematizaciju za dio zaposlenih na radnom mjestu vaspitača, pa je iz tog razloga, kako su prenijeli roditeljima, doveden u pitanje nastavak rada produženih boravaka.

On je gostujući u Bojama jutra TV Vijesti ocijenio da se stvorila nepotrebna priča da Ministarstvo ukida produžene boravke, a do toga, kako kaže ministar, neće doći, već će nastaviti kao i do sada sa radom.

“Formiran je tim koji će obići naše škole kako bismo u narednoj godini nastavili kontinuirano da radimo“, rekao je Vojinović.

Kada je u pitanju rad asistenata u nastavi, on je naveo da u Ministarstvu pokušavaju da iznađu maksimum.

„Asistenti kao podška po Zakonu moraju da imaju 40 radnih časova i to ne znači da jedan asistent radi samo sa jednim učenikom. Dolazilo je do nesporazuma gdje su direktori smatrali da na jednog učenika moraju imati jednog asistenta. Koliko god bude postojalo prostora i mogućnosti, Ministarstvo će davati zeleno svjetlo sistematizaciji”, rekao je Vojinović.

Izvor: TV Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply