Manifestacija Pjesmom do zvijezda i ove godine okupila veliki broj učesnika

Tradicionalna manifestacija Pjesmom do zvijezda okupila je prošle sedmice u Baru veliki broj mališana iz crnogorskih vrtića.

Dvadeset prva po redu, manifestacija uvrštena je ove godine u program obilježavanja Dana opštine Bar, a njome je proslavljen i rođendan PPU Svetionik.

U programu su učestvovala djeca iz vrtića Eko Bajka – Pljevlja, Naša Radost – Herceg Novi; “Đina Vrbica”, Pipi duga čarapa, Malo kraljevstvo, Artić Pinokio – Podgorica; Montessori Zvono – Nikšić; Osmjeh – Kotor;  Vini Pu, Diznilend – Budva; Arushi Pu – Ulcinj; Mala Bajka; Svetionik . Mala bajka i JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” – Bar, kao i iz barske OŠ “Blažo J. Orlandić”.

Manifestacijom Pjesmom do zvijezda obilježen je i Svjetski dan djeteta, a mališani su zajedno plesali uz numere međunarodnog programa Rastimo uz ples.

Među učesnicima su bili i FA Rumija – Bar, dječiji solista Mehmed Medo Nikezić, a specijalni gosti bila su djeca Doma Mladost Bijela.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter, jer je organizovana akcija prikupljanja higijenskih artikala i garderobe i obuće za štićenike Doma Mladost, kao i pomoći za korisnike Narodne kuhinje u Baru.

Događaj je svečano otvorio Goran Simić, rukovodilac odjeljenja za mlade u Sekreterijatu za kulturu, sport i mlade Opštine Bar.

Direktorica PPU Svetionik mr Ivana Durutović kazala je da je Kulturni centar Bar za sve učesnike obezbijedio besplatan ulaz u Zavičajni muzej, posjetu Staroj maslini i Starom Baru, kao i projekciju crtanog filma u Domu kulture. Da sve protekne kako su zamislili organizatorima su pomogli i Hotel Princess, Parapet, AD Marina Bar, volonteri Crvenog krsta, kao i pripadnici CB Bar i radnici Komunalne djelatnosti. Realizaciju manifestacije su podržali i Opština Bar, Turistička organizacija Bar i Pacorini.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply