Hoćemo li i kako mijenjati sadržaj školskih udžbenika?

Hoćemo li i kako mijenjati sadržaj školskih udžbenika – tema je online intervjua koji će biti emitovan u srijedu, 30. novembra u 11 časova  na Facebook stranici portala Roditelji.me.

Gošća intervjua, kojim udruženje Roditelji i agencija Mina nastavljaju realizaciju projekta Roditelji između činjenica i mišljenja, biće urednica u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Nađa Durković.

Sa njom ćemo razgovarati o sadržaju obavezne literature koja se koristi u crnogorskim osnovnim i srednjim školama i da li će i u kojem smjeru ići njene izmjene.

Biće riječi i o tome koliko su sadržaji školskih udžbenika prilagođeni uzrastu djece i šta je neophodno mijenjati kako bi se uskladilo sa najavljenim promjenama kurikuluma na koje je ukazala i Analiza sektora obrazovanja u Crnoj Gori 2015 – 2020. 

Tema intervjua Roditelji pitaju – UŽIVO, koji se emituje iz studija agencije Mina, biće i uloga udžbenika, odnosno način na koji ih djeca, ali i nastavnici koriste, šta je prepoznato kao dobar primjer, a šta kao nešto što bi trebalo unaprijediti.

Roditelji, koji su zainteresovani za ovu temu, u prilici su da prije i tokom intervjua, u komentarima na našim društvenim mrežama postavljaju pitanja.

U okviru projekta Roditelji između činjenica i mišljenja, koji finansiraju Evropska unija u Crnoj Gori i Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici, udruženje Roditelji i agencija MINA bave se temama iz oblasti obrazovanja, koje treba da pomognu roditeljima da steknu jasniju sliku o problemima na koje često ukazuju.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply