U nikšićkoj Igračkoteci ove sedmice NTC radionica

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, biće mjesto održavanja kreativno -edukativne radionice namijenjene unapređenju pažnje, psihomotoričke i intelektualne sposobnosti djece.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 17. novembra u 19 sati počinje NTC radionica, koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak i Artić Pinokio, licenciranim za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 5 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu, Tanja Raičević.

U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, poput nelogičnih priča, asocijacija, sakrivenih riječi, poligona… Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotoričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Broj mjesta na radionici je ograničen.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply