Savjetovalište tivatskog Doma zdravlja otvoreno za trudnice svakog četvrtka

Stručni tim Savjetovališta za trudnice, koji godinama funkcionise u okviru Doma zdravlja Tivat, svakog četvrtka u terminu od 10.30 do 11 sati na raspolaganju je zainteresovanim građankama za potrebne savjete i rešavanje nedoumica, sa kojima se suočavaju u periodu trudnoće, saopšteno je iz Doma zdravlja Tivat.

Savjetovalište za trudnice svakog mjeseca prima nove polaznice – trudnice, koje stručni tim izabranih ginekologa i medicinskih sestara edukuje i informiše o trudnoći, porođaju, postporodjajnom periodu, dojenju, razvoju i njezi bebe. Kontakt telefon za zakazivanje je 067 699 605.

Dom zdravlja Tivat, u skladu sa politikom Ministarstva zdravlja, primat daje preventivnim programima, a Savjetovalište za trudnice je jedan od najbitnijih, s obzirom da je trudnoća specifično stanje za svaku ženu i njenu porodicu.

Cilj Savjetovališta je da na najbolji način pripremi trudnice za porođaj, nauči ih da prate faze porođaja, a kasnije i kako da njenuju svoje novorođenče, daju im preporuke za dojenje i odgovore na brojna pitanja i dileme koje ih muče. Osnovni zadatak tima Savjetovališta je da pripremi trudnicu i da  bez straha i panike krenu na porodjaj.

Izvor: Jadran Boka

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply