Naredne sedmice predavanje dr Ranka Rajovića za roditelje

U Igračkoteci i Razvojnom centru Podgorica, udruženja Roditelji, naredne sedmice vježbamo  govorno – jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, a u okviru projekta koji sprovodimo u saradnji sa Agencijom za elektronske medije, u ponedjeljak organizujemo online predavanje za roditelje sa dr Rankom Rajovićem.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

Agencija za elektronske medije i udruženje Roditelji organizuju u ponedeljak, 7. novembra online predavanje za roditelje pod nazivom Djetinjstvo, prođi pored mene, ja imam telefon.

Na Facebook stranici  portala Roditelji.me tog dana, sa početkom u 18 sati, razgovaraćemo sa dr Rankom Rajovićem o uticaju digitalnih tehnologija na odrastanje djece.

Dr Rajović je autor NTC sistema učenja, koje podstiče razvoj vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju.

Ako bi dijete stalno željelo da ide u kockarnicu svi roditelji bi se zabrinuli, ali kada djeca non – stop traže i žele telefon ili crtani film, važno je znati da je je to slična zavisnost. Roditelji najčešće odluče da “kupe” sebi pola sata mira ponekad, ali situacija je mnogo gora. Svaki konflikt, neprijatnost, zalogaj … servira se uz polunesvjesno dijete. Da li su djeca spremna za korišćenje slobodnog vremena bez stimulansa sa strane? Da li mogu da podnesu neprijatnost dosade? Zašto je važna ta dosada i odsustvo mobilnih telefona?

Zainteresovani roditelji mogu postavljati pitanja prije, ali i u toku online predavanja na Facebook stranici portala Roditelji.me.

U četvrtak, 10. novembra, sa početkom u 19 sati, biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Radionicu vode logopedi Tanja Lukovac i Milica Bura, a namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 5 godina.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno – jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko – prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply