Za besplatan prevoz budvanskih srednjoškolaca prijave u Opštini

Učenici srednjih škola sa prebivalištem u Budvi, koji se školuju u Baru, Kotoru, Tivtu i Cetinju mogu ostvariti pravo na besplatan autobuski prevoz, prijavom i predajom dokumentacije Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine.

Kako je ranije saopšteno iz budvanske lokalne uprave, svi đaci srednjih škola sa područja Budve imaće obezbjeđen prevoz, zahvaljujući inicijativi predsjednika Opštine i Turističke organizacije tog grada.

Dokumentacija koju treba da predaju mora sadržati zahtjev sa podacima o podnosiocu, broj žiro računa i potvrdu o iznosu mjesečne karte. Potrebno je da prilože i potvrdu o tome da učenik pohađa srednju školu van teritorije opštine Budva, a kompletnu dokumentaciju predaju na šalter Opštine, sa naznakom za Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Sve informacije mogu dobiti putem telefona Sekretarijata za društvene djelatnosti : 033 697 696; 033 697 697 i putem mail adrese: [email protected].

Turistička organizacija Budve će u ukupnim troškovima prevoza učestvovati u iznosu od 80 odsto, dok participaciju od 20 odsto od cijene karte, u skladu sa odredbama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju i posebnog pravilnika, Ministarstvo prosvjete uplaćuje školama.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply