Učenik treći put povrijeđen u školi, otac i socijalni radnici sumnjaju na vršnjačko nasilje

Jedan od učenika sedmog razreda bjelopoljske Osnovne škole “Pavle Žižić” već treći put je dobio povrede u školi, a njegov otac sumnja da je riječ o vršnjačkom nasilju. Iako u školi to negiraju, istu sumnju imaju i u Centru za socijalni rad Bijelo Polje.

Prema riječima Bjelopoljca Dragana Filurije, posljednji put dječak je u školi povrijeđen 29. septembra.

„U pola 8 sam ga ispratio i već u 8.05 su me zvali iz škole i obavijestili da mi je dijete palo, udarilo glavom u zid i da je u nesvjesnom stanju. Dobio je potres mozga, imao je hematom na glavi“, ispiričao je Filurija.

Ovo je već treći put kako dječak dobija povrede u ovoj školi, zbog čega otac sumnja na vršnjačko nasilje.

Filurija je o svim slučajevima obavijestio upravu škole, a nakon trećeg puta, nezadovoljan njihovom reakcijom, slučaj je prijavio i Ministarstvu unutrašnjih poslova, Centru za socijalni rad i prosvjetnoj inspekciji, iz koje su Televiziji Vijesti saopštili da je inspekcijski nadzor u toku.

Iz uprave škole su Ministarstvu prosvjete saopštili da se dječak povrijedio tokom igre i da se ne radi o vršnjačkom nasilju. Tvrde da se sapleo i udario glavom o zid.

„Zbog toga je navodno bio kratko u nesvjesti, a pomoć mu je ukazalo prisutno nastavno osoblje. Nakon što se osvijestio učenik  je odveden u ambulantu. Dječak, kao i ostali učenici, su tvrdili da nije bilo nasilja“, naveli su iz Ministarstva.  

Međutim, na video snimcima od spornog dana, u koje je TV Vijesti imala uvid, vidi se guranje djece, nakon čega je dječak pao i udario glavom o zid.

Iz Centra za socijalni rad zato su obavijestili bjelopoljsku policiju da sumnjaju na vršnjačko nasilje.

„Uspostaviće se saradnja sa školom u cilju rješavanja eventualne konfliktne situacije. U školi treba organizovati i održati radionicu na temu vršnjačkog nasilja u cilju nenasilnog rješavanja konflikata“, saopštili su iz Centra za socijalni rad.

Filurija ističe da sva tri slučaja treba riješiti kako više ne bi sa strahom pratio sina u školu.

Izvor: TV Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply