Na inicijativu Opštine, kotorski osnovci dobili produžene boravke na pet lokacija

U okviru projekta koji je inicirala Opština Kotor, u tom gradu su na pet lokacija počeli sa radom produženi boravci namijenjeni osnovcima.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić juče je sa glavnom administratorkom Opštine Marinom Bjeljom i sekretarkom Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Tatjanom Kriještorac obišao, tim povodom, produžene boravke u OŠ “Veljko Drobnjaković” u Risnu i Studentskom domu.

„Produženi boravci namijenjeni osnovnoškolcima predstavljaju projekat koji je realizovan na inicijativu Opštine Kotor, a počeli su sa radom juče. Predviđeni su na pet lokacija – u OŠ Veljko Drobnjaković u Risnu, Studentskom domu za učenike OŠ Narodni heroj Savo Ilić, u Prčanju za učenike OŠ Ivo Vizin, u JU Resursni centar za sluh i govor Dr Peruta Ivanović, te u Radanovićima za učenike OŠ Radanovići. Veliki dio sredstava za adaptaciju prostora i nabavku potrebnog materijala i opreme obezbijedila je Opština“, saopšteno je iz Opštine.

Radno vrijeme produženih boravaka je do 15.30, odnosno 16 časova.

„Predsjednik Jokić je izrazio zadovoljstvo uspješnim početkom rada, te kazao da Opština Kotor stoji na raspolaganju za sve što nastavnom osoblju i djeci bude neophodno tokom rada. On je istakao da se radi o projektu koji predstavlja veliku pomoć zaposlenim roditeljima koji su imali problem gdje da smjeste djecu od završetka časova do kraja njihovog radnog vremena. Djeca će u sklopu produženog boravka imati obezbijeđen i jedan obrok“, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply