Naredne srijede radionica Spomenik partizanu – borcu

Fakultet vizuelnih umjetnosti, Univerziteta Mediteran, učestvovaće i ove godine u međunarodnoj manifestaciji Dani evropske baštine, organizovanjem video – audio radionice Spomenik partizanu – borcu.

Besplatna radionica, koja će biti održana u srijedu, 28. septembra u 15 časova na lokalitetu park šume Gorica, ispred Spomenika partizanu – borcu, namijenjena je djeci uzrasta od sedam do 12 godina. Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti slanjem podataka na e-mail adresu [email protected] najkasnije do ponedeljka, 26. septembra u 15 časova. U prijavi treba navesti ime, prezime, uzrast, osnovnu školu, kao i odgovor na pitanje „Zbog čega želite da pohađate ovu radionicu? “ U subject-u mail-a obavezno napisati: Prijave za VA radionicu. Broj učesnika je ograničen na deset.

Kako su saopštili organizatori, Spomenik partizanu – borcu je audio – video radionica koja ima za cilj da, kroz zabavu, upozna djecu sa umjetnošću videa i zvuka na lokalitetu park šume Gorica u Podgorici kod Spomen – grobnice palim herojima.

„Radionica je zamišljena kao kreativni proces za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, koja će ih naučiti kako kako se prave kratki video-audio prilozi o ovom kulturnom dobru (u trajanju do 5 minuta) ali i omogućiti da savladaju neke nove pojmove. Djeca će preuzeti ulogu naratora, voditelja, snimatelja videa i zvuka, uz asistenciju docenata fotografije i zvuka na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Balše Gobovića (MA) i Marka Gošovića (MA). Takođe, polaznici radionice će upoznati istoriju ovoga spomenika, zaštićenog zakonom, kroz predavanje dipl. arheologa i master menadžera u kulturi i medijima Dušana Medina“, saopšteno je sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

Ovogodišnja tema međunarodne manifestacije Dani evropske baštine je Održiva baština, a kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope, biće organizovana u periodu od 26. septembra do 3. oktobra. Cilj učešća Fakulteta vizuelnih umjetnosti, na osnovu odluke Ministarstva kulture i medija, između ostalog je i približavanje kulturne baštine široj javnosti.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply