Komnenović: Tivtu potreban novi vrtić, postojeći kapaciteti nijesu dovoljni

Opština Tivat učiniće sve što je u njenoj moći da se postojeći kapaciteti objekata Javne predškolske ustanove Bambi povećaju i uložiće maksimalan napor da se izgradi novi objekat, pošto je postojeći projektovan da primi 350 djece, a već ima preko hiljadu, poručio je predsjednik Opštine Željko Komnenović nakon današnjeg obilaska objekata  JPU Bambi u centru Tivat i područne jedinice u Donjoj Lastvi.

On je izrazio najdublju zahvalnost kolektivu tivatskog vrtića na čelu sa njihovom direktoricom Jelenom Perunović Samardžić, koji od objekata koji su na ivici resursa izvlače maksimum.

“Svi objekti su već prispjeli za rekonstrukciju i povećanje kapaciteta, a evidentno je neophodna što skorija izgradnja novog objekta. Posebno nam je drago što vidimo da zajednički napor cijele lokalne zajednice daje rezultate i da je dosta angažovano donatora i sponzora, a jedan od njih je i Opština Tivat”, kazao je Komnenović.

On je istakao da veliki broj djece ispunjava kriterijum za upis u predškolsku ustanovu, zbog čega je neophodna izgradnja novog objekta.

“I objekat u Donjoj Lastvi je neuslovan, iako trenutno pruža adekvatnu uslugu djeci. Opština će nastojati u narednom periodu da se u skladu sa projektnom dokumentacijom u planovima višeg reda u Tivtu izgradi novi predškolski objekat, te pokušati da uveća resurse i kapacitet postojećih objekata”.

Komnenović je kazao i da je Opština Tivat tokom 2021. i 2022. godine pomogla rad ove ustanove sa preko 8.000 eura i da će nastaviti da tu pomoć kontinuirano pružaju. On je podsjetio i da su u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih uložili značajna sredstva za uređenje školskih igrališta.

“Nastavićemo i dalje da ulažemo, dok je u toku drugi tender za izgradnju školskog objekta u Radovićima gdje je planirana i izgradnja vrtića i muzičke škole” istakao je Komnenović.

Jelena Perunović Samardžić, direktorica JPU Bambi, zahvalila se rukovodstvu Opštine na čelu sa predsjednikom zbog, kako kaže, aktivne uloge u unapređenju kvaliteta rada ove ustanove.

“Moram da istaknem da se uprkos brojnim problemima, prvenstveno manjkom kapaciteta, trudimo da obezbijedimo najbolje uslove za boravak djece u našoj ustanovi.  Važno je naglasiti i da smo u posljednjih godinu dana uspjeli da obezbijedimo prostor za četiri vaspitne grupe u kojem je trenutno smješteno oko 120 mališana” kaže Perunović.

Ona je istakla da očekuje od Opštine i resornog Ministarstva da zajedničkim snagama obezbijede još bolje i kvalitetnije uslove i sredinu za zdrav razvoj djece jer su oni naša budućnost.

Izvor: Bokanews

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply