Prijavite se za besplatan program roditeljstva u Budvi

Besplatni program roditeljstva Brižne porodice, koji sprovodi udruženje Roditelji, počinje 12. oktobra u Budvi i u narednih 12 sedmica okupiće grupu roditelja/staratelja koji imaju djecu uzrasta od 2 do 9 godina. Prijave sa kontakt podacima, imenom, prezimenom i uzrastom djeteta, sa naslovom mail-a “program u Budvi” zainteresovani roditelji mogu poslati od danas na adresu [email protected].

Program sprovodimo uz finansijku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja. Realizaciju je pomogla i Opština Budva, odnosno Sekretarijat za društvene djelatnosti, koji je obezbijedio da se ovaj ciklus programa Brižne porodice održava u prostoru Omladinskog kluba.    

Program Brižne porodice u Budvi vodiće psihološkinje Ivana Vukšić i Katarina Vukadinović, a namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program Brižne porodice se realizuje u maloj grupi, a svaki od roditelja na početku određuje jedan konkretan cilj u odnosu sa djetetom na kojem želi da radi u toku trajanja programa. Na takav način roditelj na konkretnom primjeru vježba nove vještine, koje kasnije može primijeniti na sve ostale poteškoće u vaspitanju. Osim toga, rješavajući jedan konkretan problem, roditelj mijenja cjelokupan odnos sa djetetom.

Brižne porodice je program koncipiran tako da iz sedmice u sedmicu roditelji usvajaju po jedan princip u vaspitanju, počevši od izgradnje odnosa sa djetetom, pa sve do postavljanja granica. Na radionicama će roditelji u grupi raditi na konkretnim situacijama, koje im je onda samim tim lakše da izvedu kasnije kod kuće, sa djecom.

Dobijaće konkretne zadatke koje treba da vježbaju sa djetetom kod kuće, ali to nijesu aktivnosti koje iziskuju izdvajanje dodatnog vremena, već se odnose na situacije koje se već događaju i sastavni su dio svakodnevice.

Program Brižne porodice, ranije poznat pod nazivom Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, udruženje Roditelji realizuje već četiri godine, uz podršku UNICEF-a i EU u Crnoj Gori.

Program Brižne porodice nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i EU.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply