Dio đaka SMŠ Mladost i danas bez nastave, predsjednik Opštine promijenio mišljenje

Učenici prvog razreda SMŠ “Mladost” iz Tivta, usmjerenja elektrotehničar za razvoj mobilnih i veb aplikacija, nijesu danas počeli nastavu nakon bojkota, shodno jučerašnjem dogovoru.

To je Vijestima rečeno iz Ministarstva prosvjete, a kako su saopštili, dogovor nije na snazi jer je danas tom resoru “usmenim putem rečeno da je predsjednik Opštine Željko Komnenović promijenio mišljenje, jer smatra da je blizina kružnog toka nešto što onemogućava odvijanje nastave i da bi on lično bio odgovoran za bezbjednost djece”.

”Organizacija rada je isključiva odgovornost škole, a predsjednik Opštine može da učestvuje u obezbjeđivanju uslova i unapređenju djelatnosti kakva je obrazovanje, a što je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi. Stavivši ovaj prostor na raspolaganje vaspitno-obrazovnim ustanovama Opština Tivat je vršila svoje zakonom predviđene obaveze, a promjena odluke u posljednjem trenutku koja onemogućava realizaciju postignutog dogovora nije razumljiva”, kazala je državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Jelušić Vukotić, koja je ujedno i medijator dogovora roditelja i škole.

Ministarstvo će, obećavaju iz tog resora, u saradnji sa školom i roditeljima pronaći adekvatan način da se omogući redovno pohađanje nastave.

Roditelji đaka tog smjera tivatske škole početkom sedmice su saopštili da njihova djeca neće pohađati nastavu, obrazlažući to činjenicom da većina učenika dolazi iz drugih primorskih opština, ali da u drugoj smjeni nemaju organizovan đački prevoz.

Iz Ministarstva su juče podsjetili i da je Komnenović ranije kazao da je jedan od prostora koje škola može iskoristiti i prostora amfiteatar u staroj zgradi Opštine.

”Kako se ispostavilo, predmetni prostor je nužan za organizaciju rada SMŠ ‘Mladost’, a Ministarstvo prosvjete zatražilo je od gospodina Komnenovića saglasnost da taj prostor stavi na raspolaganje ovoj srednjoj školi, sa čime je on bio saglasan. Takav stav gospodina Komnenovića je omogućio dogovor između roditelja djece i rukovodstva škole. Cilj je bio da se djeci, mahom putnicima iz tog odjeljenja, izađe u susret da pohađaju nastavu u vrijeme kad imaju prevoz”, zaključuju iz Ministarstva.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply