Da povratak u školu bude što lakši

Sponzorisana objava

Ljeto, raspust, opuštanje i odmor… Svi obožavamo to doba godine. Ali, ljetnji mjeseci se smatraju najkraćim, izuzetno brzo prođu i začas stiže vrijeme za polazak u školu.

Evo nekoliko savjeta kako da vam povratak u školu i ponovno uspostavljanje starog ritma i rutine prođu što bezbolnije.

1.     Učinite prvi dan škole opuštenim i laganim

Objasnite djetetu pozitivne aspekte polaska u školu, kako biste kod njega stvorili pozitivna očekivanja. To je potrebno već prvog dana škole, bez obzira u koji razred polazi. Podsjetite ga da će vidjeti stare drugare i upoznati nove. Razgovarajte s njim o pozitivnim školskim iskustvima u prošlosti, bilo sa svojim drugarima ili sa drugim grupama djece.

Mnoga djeca su nervozna zbog novih okolnosti, uključujući preseljenje u novu školu, prelazak u novo odjeljenje ili upoznavanje novog učitelja. To se može dogoditi u bilo kojoj dobi. Ako vam se dijete čini nervoznim, bilo bi korisno uvježbati ulazak u novu situaciju.

Prije prvog dana škole, povedite ga u obilazak nove škole ili učionice. Podsjetite ga da vjerovatno ima mnogo učenika kojima je prvi dan škole neugodan.

Nastavnici znaju da su učenici nervozni, pa će se potruditi da im početak školske godine bude što prijatniji. Ako smatrate da je vaše dijete nervozno, porazgovarajte o njegovim brigama i pomozite mu da riješi probleme, kako bi se nosilo sa novom situacijom.

2.     Najviše pažnje posvetite odabiru ranca

          🎒➡️  Ranac će vaše dijete svakodnevno koristiti za nošenje stvari u školu i iz škole, tako da mora biti izdržljiv za svakodnevnu upotrebu. To uključuje odlazak u školu i povratak iz škole, čuvanje u ormaru i grubo rukovanje dječijim stvarima.

            Pošto se 🎒➡️ranac koristi svakodnevno, obratite pažnju na nekoliko kriterijuma. Trebalo bi da bude kvalitetan, da se optimalno prilagođava vašem djetetu (nemojte mu kupovati preveliki, radije produžite kaiševe paralelno sa rastom djeteta ).

            Takođe se pobrinite da kaiševi budu udobni i da njihov oblik odgovara djetetovim ramenima.

            Ne dozvolite da nose 🎒➡️ ranac sa prekomjernom težinom, težina punog ranca ne bi trebalo da prelazi 15% tjelesne težine djeteta.

Iz Intersporta navode da su provjerili ponudu ranaca u prodavnicama u Crnoj Gori i zaključili da po kvalitetu prednjače ovi ➡️🎒 rančevi.

3.     Odjeća i obuća treba da budu za svakodnevnu upotrebu

            Zapamtite da nova školska godina nikako ne znači novu i potpuno obnovljenu garderobu za vaše dijete. Obavezno provjerite stanje ormara i uzmite djetetu ono što mu zaista treba. Najpopularnija i najpreporučljivija je 👚👕👖➡️ odjeća za slobodno vrijeme, koja se prilagođava godišnjim dobima. Za dijete je najbolje da se u školi oblači slojevito.

            Marke 👚👕👖➡️odjeće ne bi trebalo da igraju posebnu ulogu (osim u kvalitetu), jer vjerovatno želite da naučite dijete da odjeća ne čini čovjeka.

            Ako je određena marka popularna u školi vašeg sina ili kćerke, i traži je, molimo vas da razmislite da li možete da je priuštite. Nije potrebno pretjerivati niti udovoljavati svakom zahtjevu djeteta.

            Svakako, neminovna je kupovina nečeg novog za jesenji ormar vašeg klinca. Kupovina nove 👚👕👖👟➡️ odjeće i obuće predstavlja izazov vašem kućnom budžetu. Nova kolekcija 👚👕👖👟➡️ odjeće i obuće u prodavnicama je većinom bez popusta, ali postoje izuzeci. ➡️U prodavnici Intersport u ponudi je preko 200 artikala iz dječije nove kolekcije na popustu. Ponudu pogledajte klikom na ➡️ ovaj link.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply