U barskoj JPU “Vukosava Ivanović Mašanović” biće mjesta za svu djecu sa liste čekanja

Sva djeca koja su na listi čekanja za upis u Javnu predškolsku ustanovu „Vukosava Ivanović Mašanović“ u Baru, njih 197, uskoro će dobiti mjesto u vrtiću, jer je uprava ove JPU, uz podršku Ministarstva prosvjete, uspjela da nađe rješenje za nedostatak prostornih kapaciteta.

Roditelji djece koja nijesu raspoređena nakon upisa obaviješteni su da će jedna vaspitna grupa početi sa radom već u ponedjeljak u adaptiranom holu vaspitne jedinice Bubamara. Svi ostali sa liste čekanja će uskoro dobiti obavještenje o vaspitnoj jedinici u koju će biti raspoređeni.

„Jedna vaspitna grupa će početi sa radom 5. septembra u adaptiranom holu vaspitne jedinice Bubamara, a nju će sačinjavati djeca čija oba roditelja rade, i  tu činjenicu su istakli prilikom ispunjavanja prijava za upis djece u vrtić. Roditelji ove djece su već potpisali ugovore za narednu školsku godinu“, saopštili su iz uprave barske JPU.

Dodaju da će i djeca raspoređena u ostale četiri vaspitne grupe, nakon privođenja namjeni prostora za boravak, na čemu se intenzivno radi, u najskorije vrijeme, biti obuhvaćena vaspitno-obrazovnim radom ove ustanove.

„Roditelji i staratelji ove djece će biti informisani o našim planovima za naredni period, kao i o vaspitnoj jedinici i grupi u kojoj će boraviti njihova djeca. Realizacijom projektovanog plana, svih 197 djece, koja su bila na listi čekanja, će postati dio našeg dječijeg kolektiva, u narednoj školskoj 2022/2023. godini“, istakli su u upravi JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“.

U saopštenju su naveli da je i Komisija za upis djece u JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ na nedavno održanom sastanku konstatovala da ustanova ulaže dodatne napore za proširivanje prostornih kapaciteta za prijem sve djece, koja su prijavljena.

„Postoji značajan pomak u rješavanju ovog problema zahvaljujući  angažovanju Ministarstva prosvjete, koje nam  intezivno pomaže da u najskorijem vremenskom intervalu formiramo i otvorimo pet novih vaspitnih grupa“, naveli su iz JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply