Igračkoteka i Razvojni centar nastavljaju sa kreativno – edukativnim radionicama

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, udruženja Roditelji, nakon ljetnje pauze naredne sedmice nastavljaju sa organizacijom besplatnih radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U ponedeljak će imati priliku da razvijaju svoju kreativnost na likovnoj radionici, dok će u četvrtak vježbati engleski jezik.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U ponedeljak, 22. avgusta, sa početkom u 18 časova biće održana likovna radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, pod nazivom Osmijeh u bojama, koju realizujemo u saradnji sa Art by Renata Gojković.

Umjetnost kod djece ima značajan emocionalni i estetski uticaj, omogućavajući da kreativno izražavaju svoje emocije, iskustva, doživljaje, znanja, potrebe.

U toku kreativne radionice, prijavljeni učesnici imaće priliku da saznaju nešto više o primarnim, sekundarnim i tercijalnim bojama, kao i šta nastaje njihovim miješanjem. Primjenom tri osnovne boje: crvene, plave i žute, djeca će kreativnim pristupom napraviti autentične radove. Na ovaj način, kod djece će se podsticati radoznalost i aktivan stvaralački odnos prema svijetu, likovno-kreativno izražavanje, osjećaj posebnosti  među vršnjacima, ali i aktivnog učešća u timu.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina, a vodiće je Renata Gojković, vlasnica brenda Art by Renata Gojković.

U četvrtak, 25. avgusta, od 19 sati uslijediće edukativno – kreativna radionica pod nazivom Back to school, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da djeca kroz interaktivne aktivnosti i zanimljive igrice ovladaju terminima  engleskog jezika i pripreme se za povratak u školu. Radionicu će voditi licencirane Helen Doron učiteljice Gordana Čavor i Ivana Vujisić. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply