U nikšićkoj Igračkoteci učimo o ekologiji i pravimo reciklirane životinjice

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice su pripremili zanimljiv program za djecu. U fokusu je ekologija, a učesnici radionica biće u prilici da učestvuju u brojnim kreativnim aktivnostima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 15. juna u 18 sati uslijediće radionica Pokupi smeće – posadi cvijeće, namijenjena djeci od 6 do 9 godina.

Na ovoj edukativnoj radionici djeca će se baviti temom ekologije i kroz igru, pitalice i jasan prikaz upoznaće se sa djelovanjem čovjeka na planeti Zemlju. Razgovaraće o načinima na koje kao društvo možemo da doprinesemo očuvanju planete, pričaće o reciklaži i kompostiranju. Jedna haljina daće jasan prikaz planete Zemlje i naš uticaj na nju. Djeca će imati priliku da nam daju svoje ideje kako da zajedno spasimo planetu Zemlju.

Radionicu će voditi Elida Adrović, članica zajednice Ecopatriotizam.

U četvrtak, 16. juna  u 18 sati biće održana radionica Od rolnice do životinjice, namijenjena djeci od 5 do 10  godina.
Mališani će, u okviru ove kreativne radionice, praviti od kartonskih rolnica životinjicu po želji, koja će zapravo biti i kutija za olovke. Kroz ovaj mini proces reciklaže, djeca će razvijati svoju kreativnost, finu motoriku, ali i širiti svijest i uvide kako od starih predmeta napraviti nov upotrebljiv predmet.

Radionicu će voditi psihološkinja Jelena Lacman.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply