Naredne sedmice dvije edukativne radionice

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, udruženja Roditelji, iduće sedmice organizuju dvije edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Kroz interaktivne aktivnosti saznaće brojne zanimljivosti o kućnim ljubimcima, a na kreativan način će učiti o ljudskom tijelu.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U srijedu , 1. juna u 19 sati uslijediće nova kreativno – edukativna radionica, pod nazivom Nisam više Čiča Gliša,  koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Tokom ove radionice djeca će imati priliku da uče o ljudskom tijelu, što predstavlja jedan od važnih razvojnih zadataka za predškolski uzrast. Crtanje ljudskog tijela za djecu predstavlja put ka spoznaji sebe i svijeta koji ih okružuje, a crtež je važan pokazatelj emocionalne zrelosti, motornog i perceptivnog razvoja. Najprije djeca crtaju poznatog Čiča Glišu, a kasnije je važno da nauče kako da nacrtaju čovjeka onako kako on zaista izgleda. Zahvaljujući timskom radu, uz edukativne aktivnosti, na radionici ćemo uspjeti da nacrtamo dječaka i djevojčicu, koji će biti naši novi drugari.

Radionicu vodi psihološkinja Aleksandra Vojvodić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 3. juna u 19 sati  počinje još jedna radionica koju organizujemo u saradnji sa nevladinom organizacijom sPas, Brinimo o životinjama, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

U toku ove edukativne radionice djeca će se upoznati sa potrebama ljubimaca, ali i otkriti koje su to njihove obaveze i odgovornosti kada se odluče da ih imaju. Cilj je da se mališani detaljnije upoznaju i sa karakteristikama kućnih ljubimaca, a na interaktivan način saznaće mnoge zanimljivosti i odgovore na pitanja kako se hrane, da li je njima hladno… Nakon edukativnog dijela, uslijediće i kreativni, gdje će djeca imati priliku da izraze svoju maštu kada je u pitanju ova tema. Radionicu će vodite volonterka NVO sPas Tajana Nedić.

Radionica je dio aktivnosti u sklopu projekta sPas od ulice koji sprovodi NVO sPas, a finansira Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply