U nikšićkoj Igračkoteci pravimo maske gusara i učimo o novinarstvu

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice su pripremili zanimljiv program za djecu. U fokusu su razvijanje mašte, kreativnosti i motorike, ali i učenje o novinarstvu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 24. maja u 18 sati biće organizovana novinarska radionica, pod nazivom Dječije novinarstvo: radijska emisija i nagradne igre, namijenjena djeci od 6 do 9 godina.

Djeca će na radionici imati priliku da se oprobaju u ulozi radijskog voditelja u interaktivnim vježbama i da saznaju šta je to specifično u radijskom novinarstvu. Učiće novinarske pojmove kroz igru asocijacija i odslušati kratku radijsku emisiju. Takođe, imaće priliku da saznaju kako se to vode nagradne igre.
Radionicu će voditi Anica Vujadinović, novinarka i predavač u Školici novinarstva u Kreativnom studiju Art Viva Dance.

U četvrtak, 26. maja u 18 sati biće održana radionica Dobri gusari, namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

U okviru ove kreativne radionice djeca će razvijati svoju kreativnosti i vježbati motoriku pravljenjem interesantnih maski gusara. Pričaćemo priče o gusarskim pustolovinama, a djeca će na kraju učestvovati u skečevima koje sami osmisle. Radionicu će voditi studentkinje pedagogije Andrijana Mićović i Nevena Ćalasan.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply