Manifestacija Žogarija danas na centralnom bjelopoljskom trgu

Ambasada Slovenije u Crnoj Gori i Opština Bijelo Polje podržale su ovogodišnju manifestaciju Žogarija – Loptarija, koja će se pod pokroviteljstvom bjelopoljske JU Centar za sport i rekreaciju održati na centralnom trgu danas, sa početkom u 17 časova. Na manifestaciji će učestvovati djeca iz osnovnih škola „Dušan Korać“, „Marko Miljanov“, „Risto Ratković“ i „Vladislav Sl. Ribnikar“. U slučaju loših vremenskih prilika, manifestacija će biti održana u Sportskom centru Nikoljac.

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija ŽOGARIJA se održava već šesnaest godina, a svrha i cilj ovog događaja je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti sklapaju nova poznanstva i prijateljstva. Ova manifestacija se uspješno održava u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, te predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja.

Sadržaji i svrha Žogarije su razvijanje i podsticanje strpljenja kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica. Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta 7 – 11 godina, a takmiče se u više disciplina. Ova manifestacija je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu.

Ovogodišnja ŽOGARIJA u Crnoj Gori planirana je na tri lokacije, i to na centralnim trgovima u Bijelom Polju (6. maj), Baru (12. maj) i Podgorici (27. maj). Organizator takmičenja je Media šport – Slovenija u saradnji sa partnerima koji obezbjeđuju neophodne rekvizite, opremu i angažman velikog broja stručnih lica – animatora, potrebnih za realizaciju takmičenja.

Pobjednik sa finalnog takmičenja u Crnoj Gori stiče pravo da se takmiči na velikom finalu u kojem učestvuju svi pobjednici iz ostalih zemalja učesnica, a koje će se održati u Sloveniji.

Izvor: Vijesti iz Bijelog Polja

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply