Stariji čovjek napao troje djece u Doljanima

Foto: Ilustracija

Dvije djevojčice od 14 i 12 godina lakše su povrijeđene, kada ih je u subotu poslije podne, u podgoričkom naselju Doljani napao stariji muškarac, dok je dječak (10) koji je bio sa njima uspio da pobjegne i dozove pomoć.

Kako je za portal Volim Podgoricu ispričao stariji brat jedne od djevojčica, čovjek koji im je poznat iz komšiluka, fizički je nasrnuo na djecu.

„Zaustavio se ispred djevojčice i počeo da je udara, a zatim je nasrnuo na drugu. Srećom dječak je uspio da pobjegne i dozove nas. Djevojčice imaju i fizičke povrede, o čemu imamo i izvještaj ljekara, a još uvijek su u šoku i preplašene“, kaže Dubak.

On dodaje da su odmah pozvali policiju koja je svoj posao uradila odgovorno, ali da je dežurni tužilac odlučio da “nema elemenata za krivično gonjenje” napadača.

Portal Volim Podgoricu se, povodom ovog događaja, obratio podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, ali za sada nijesu dobili odgovor.

“Nevjerovatno je da je tužilac ocijenio da nema elemenata krivičnog djela! Čovjek je na ulici fizički napao djecu i povrijedio ih. On živi u komšiluku i kako sada da pustimo djecu bilo gdje, a da ne strahujemo da će ih opet napasti? I onda pitamo zašto mladi odlaze. Ovo je zemlja u kojoj nema pravde”, kazao je brat povrijeđene djevojčice.

On pita šta treba da se dogodi da bi osoba koja napada djecu na ulici snosila sankcije.

Izvor: Volim Podgoricu

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply