Maloljetniku koji je pretukao dječaka, umjesto pritvora, određena mjera nadzora

Sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Bijelom Polju donio je rješenje kojim je kao neosnovan odbijen prijedlog Osnovnog državnog tužilaštva da se odredi pritvor M.S. (15) zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede.

Donijeta je mjera nadzora zabrane napuštanja stana bez odobrenja Osnovnog suda u Bijelom Polju. Mjera će, kako je navedeno, trajati do pravosnažnosti okončanog krivičnog postupka “s tim što će se svakih dva mjeseca ispitivati da li je primjena još potrebna”. Maloljetni M.S. i njegov zakonski zastupnik su upozoreni da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze iz izrečene mjere.

Za sprovođenje mjere određen je Centar za socijalni rad u Bijelom Polju.

U samom centru grada, M.S. je prethodne sedmice brutalno pretukao trinaestogodišnjeg A.K. – učenika OŠ “Risto Ratković” . On je nakon toga hitno transportovan u bjelopoljsku bolnicu.

Iz te zdravstvene ustanove ranije je saopšteno da je maloljetnik zadobio tešku tjelesnu povredu – naprsnuće slezine, zbog čega je hitno urađena splenektomija – operativni zahvat kojim se poslije podvezivanja odgovarajućih krvnih sudova u cjelosti uklanja slezina.

Zbog krvi koja se izlila u stomak bila je nužna hitna operacija, koja je trajala tri sata.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply