Barani obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, obilježiće i Dom zdravlja Bar nizom aktivnosti, među kojima je, kako je najavljeno, prva Dan otvorenih vrata u Centru za djecu sa posebnim potrebama u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U petak, 1. aprila korisnici, kao i svi oni koji su na bilo koji način zainteresovani, za ovu temu imaće priliku da razgovaraju sa kliničkim psihologom Tijanom Brzić od 8 do 12 sati i logopedom-defektologom Milicom Vuković Mijailović od 12 do 14 časova.

„Cilj obilježavanja je da se skrene pažnja u javnosti i doprinese rušenju barijera i punoj integraciji osoba sa autizmom u društvo. Osobe sa autizmom mogu i te kako biti ravnopravni članovi društva ukoliko im se obezbijede uslovi, ali i neophodna podrška koja im je potrebna od svih nas. Autizam nije izbor, prihvatanje autizma je izbor“, poručuju iz Doma zdravlja Bar.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. april, Barani će obilježiti i u fiskulturnoj sali Gimnazije „Niko Rolović“, u subotu, sa početkom u 10.30 sati.

Tim povodom, biće organizovane muzičke i sportske aktivnosti uz podršku JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, Gimnazije „Niko Rolović“, Opštine Bar i Turističke organizacije Bar.

Domaćin ovog druženja je Predrag Perak.

Izvor: primorski.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply