Inicijativa MZ Dajbabe: Područno odjeljenje da postane devetogodišnja škola

Mjesna zajednica Dajbabe uputiće inicijativu gradonačelniku i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta tražeći da područno odjeljenje Osnovne škole “Oktoih” postane devetogodišnja vaspitno-obrazovna ustanova.

Predstavnik odbora povjerenika MZ Dajbabe Jadranko Đukanović kaže da će pomoć tražiti i za nadogradnju objekta.

„Na području Mjesne zajednice imamo jake privatnike koji bi mogli da nam pomognu da se objekat škole u Dajbabama nadogradi. Takođe, tražićemo i da nam se pomogne da škola postane devetogodišnja zbog čega ćemo se obratiti i gradonačelniku i Ministarstvu za pomoć. Ovo je velika mjesna zajednica i takav objekat mogao bi da zadovolji potrebe škole“, navodi Đukanović.

U područnom odjeljenju u Dajbabama đaci pohađaju nastavu do četvrtog razreda.

„U školi imamo 32 đaka. Ukinuta su kombinovana odjeljenja i uvedena su prva i druga smjena i u obje smjene imamo po dva odjeljenja đaka. Dosta đaka prvaka sa područja mjesne zajednice se upisuje u osnovne škole “Vuk Karadzić” i “Oktoih” na Zabjelu. Planirali smo i da zamolimo direktoricu matične škole na Zabjelu da se više djeca ne upisuju u tu školu nego u naše područno odjeljenje jer imamo sve uslove da bi đaci mogli pohađati ovdje nastavu. Na ovaj način bi i škola zaživjela“, navodi Đukanović.

Objekat u Dajbabama sagrađen je prije 66 godina.

„Objekat je star dosta godina ali smo se potrudili da poboljšamo uslove za rad djece. Promijenjeni su parketi, uređeni hodnici, postavljeni klima uređaji, obnovljeni toaleti“, navodi Đukanović.

Izvor: Dan

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply