Sofija i Luka i dalje najpopularnija imena u Crnoj Gori

Već sedam godina imena Sofija i Luka na vrhu su liste najpopularnijih u Crnoj Gori. Kao i u prethodnih šest godina, roditelji su se i tokom 2021. u najvećem broju slučajeva odlučili da baš tako nazovu svoje bebe.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore iz matičnog registra rođenih, saopštenih portalu Roditelji.me, tokom prošle godine, u Crnoj Gori je rođeno 107 dječaka koji su dobili ime Luka, kao i 101 djevojčica čiji roditelji su odabrali ime Sofija.

Na drugom mjestu liste najčešće biranih imena za dječake je Lazar (105), a prethodne godine u Crnoj Gori su popularna bila i imena Vuk ( 96) i Bogdan (84).

Osamdesetjedan dječak rođen u 2021. godini dobio je ime Vasilije, a čest izbor roditelja bila su i imena Petar (73), Jakov (68), Viktor (64), Andrej (63) i Jovan (60).

Osim imena Sofija, za djevojčice je najčešći izbor prošle godine bilo ime Dunja, koje je odabralo 87 porodica. Na trećem imenu najčešćih ženskih imena je Bogdana (71), a na četvrtom Teodora (64).

Prema podacima Direktorata za građanska stanja i lične isprave MUP-a Crne Gore, ime Sara su roditelji izabrali za 61 novorođenu djevojčicu, a među popularnim imenima našlo se i Maša (56), Mila (56), Ksenija (55), Tara (55). Na desetom imenu liste najčešćih imena za djevojčice u 2021. godini je Anastasija (49). 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply