Ove sedmice učimo o emocijama i održavanju oralne higijene

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, za ovu sedmicu pripremljene su dvije radionice namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta. Školarci će imati priliku da, kroz brojne aktivnosti, razgovaraju o zdravlju zuba, ali i prepoznaju i imenuju emocije kroz priču o ljutom medi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 17. februara, sa početkom u 18 sati biće održana radionica Kvarić Kvarko i Zubić vila, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Prijavljena djeca će kroz zanimljive priče, igre i edukativan film prilagođen uzrastu obraditi teme: mliječnih zuba, smjene zuba i rasta stalnih. Poseban akcenat radionice biće stavljen na oralnu higijenu i pravilnu ishranu.

Takođe, saznaće kako nastaje zubni kvar i kako se sanira.

Radionicu će voditi zubarka Ivana Bjelanović, a broj mjesta ograničen je na 15.

U petak, 18. februara, u 18 sati biće organizovana nova radionica, pod nazivom Ljuti meda poklanja, a vodiće je psihološkinja Jelena Lacman.

Kroz priču o ljutom medi Grizonji i učitelju Vladi djeca će prepoznavati emocije koje i sami često osjećaju, čime će razvijati svoju emocionalnu inteligenciju. U nastavku radionice, kroz niz igrica u kojima će djeca sama učestvovati, na zanimljiv način će prepoznavati u svojim reakcijama emocije i učiti kako da se nose sa njima.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina, a broj mjesta ograničen je na 15.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply