I ove godine po 100 eura za svako novorođenče iz Župe nikšićke

Foto: RTNK

Svako novorođenče iz Mjesne zajednice Župa nikšićka i ove godine dobiće novčanu naknadu od po 100 eura, zahvaljujući Savjetu te MZ.

Prema riječima predsjednika Savjeta MZ Dragoljuba Radulovića, Pravo na ovu naknadu imaće dijete čiji roditelji žive i svakodnevno bitišu u toj mjesnoj zajednici.

„Ova odluka je samo nastavak aktivnosti u našoj mjesnoj zajednici koje za cilj imaju stvaranje što boljih uslova za najmlađu populaciju, a isto tako poruka za državne institucije da osmisle što više projekata koji će doprinijeli poboljšanje nataliteta u našem društvu”, kazao je Radulović.

Mjesna zajednica je, kako je podsjetio, početkom godine za prvorođeno dijete u ovoj godini obezbijedila novčanu naknadu od 1.000 eura.

„Nastavićemo da sprovodimo sve one aktivnosti koje smo započeli u prethodnim godinama, a tiču se stipendiranja najboljih studenata, nagrađivanja najboljih učenika, talantovane djece, poklona prvacima. Sve ove aktivnosti ne bismo mogli sprovesti da nije privrednih društava koji nam pomažu i za to im se najiskrenije zahvaljujemo”, istakao je Radulović.

Izvor: RTNK

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply