U Pljevljima otvoren novi vrtić Đepeto

U pljevaljskom naselju Guke danas je otvoren vrtić Đepeto – nova vaspitna jedinica Javne predškolske ustanove Eko Bajka.

Tim povodom, u novootvorenom vrtiću održana je svečanost koju je otvorila ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić, a prisutnima je toplu dobrodošlicu poželjela i direktorica JPU Eko Bajka Nada Knežević.

Bratić je izrazila zadovoljstvo i čast da u ime Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, nakon višemjesečnih radova,  otvori novo zdanje Đepeto u Pljevljima.

„Predškolsko obrazovanje predstavlja prvu stepenicu u sistemu obrazovanja, koji je uređen tako da se od najranijeg perioda, od strane profesionalaca prate i adekvatno podstiču svi aspekti ličnosti djeteta, kognitivni, socijalni i emotivni. Prepoznajući nemjerljiv značaj vaspitanja i obrazovanja u ranom uzrastu, nastojimo da predškolski programi budu što kvalitetniji, kako bi našoj djeci postavili zdrave temelje za cjelokupan život i pružili podršku porodicama u ostvarivanju njihove vaspitne funkcije“, izjavila je ministarka.

Posebno je naglasila ozbiljnost Ministarstva kojom se pristupilo organizaciji programa predškolskog vaspitanja, u pravcu da svako dijete, aktivno, a uz stručno usmjeravanje vaspitača, razvija stručna interesovanja i darovitost.

„Povod današnjeg okupljanja je primjer kako se kroz jedinstvenu politiku i zajedničke napore daje doprinos izgradnji bolje budućnosti za naše najmlađe“, zaključila je ministarka Bratić.

Direktorica vrtića Nada Knežević izrazila je posebno zadavoljstvo što je ovaj dio grada dobio dugo očekivani i opremljeni objekat, s obzirom da je ova vaspitna jedinica trebala početi sa radom još 2016. godine. Takođe, ona je naglasila izuzetno dobru i intezivnu saradnju sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, zahvaljujući kojoj je ovaj kraj dobio objekat najsavremenijih performansi, koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe mališana iz naselja Guka, pružiti im brigu, njegu vaspitanje i obrazovanje, i prijeko potrebnu ranu stimulaciju.

Svečanost je obilježio i kulturno – umjetnički program, u kojem su učestvovali mališani iz vrtića.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply