Naredne sedmice radionice posvećene koncentraciji i bogaćenju rječnika

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice okupiće djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mlađi će razvijati vještine prolazeći NTC poligon, dok će stariji učiti  engleski jezik, spontano kroz čitanje, razgovor i likovni izraz.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U srijedu, 2. februara u 18 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović sa ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U petak 4. februara u 18 sati biće organizovana dvojezična radionica “Sniježna kraljica”. Radionicu organizujemo u saradnji sa dječijim kulturnim centrom Čigralište, a namijenjena je djeci 6-9 godina.

Ova zanimljiva i djeci dobro poznata bajka Hansa Kristijana Andersena pomoći će nam da polaznike podstaknemo da engleski jezik usvajaju spontano kroz čitanje, razgovor i likovni izraz.

Na dvojezičnim radionicama akcenat je na pažljivom slušanju i fokusiranju na pročitano, kako bi se usvajali pravilno izražavanje i novi termini. Strukturno i sadržajno ove radionice predstavljaju dodatak znanju engleskog jezika, nadograđuju izražavanje i rječnik.

Uz učenje jezika, kombinacijom različitih sadržaja podržavaćemo poštovanje drugih učesnika i podsticati maštu i kreativnost. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply