Naredne sedmice u Razvojnom centru pravimo srećne saksije

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuju dvije radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. U ponedeljak će razvijati samopouzdanje i usvajati konstruktivne načine rješavanja problema, dok je četvrtak rezervisan za pravljenje srećnih saksija.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U ponedeljak, 24. januara, u 19 sati  biće održana nova  radionica pod nazivom – Pametnim koracima do cilja, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 11 godina.

Radionicu realizujemo u saradnji sa obrazovnim programom Pametni koraci, koji je osmišljen na način da kod djece razvije samopouzdanje, liderstvo, vještine rješavanja problema, upravljanja novcem, komunikacije sa svijetom koji ih okružuje i kreativnost, kako bi od malih nogu postavili temelje svog uspjeha. 

Na radionici, predviđenoj za uzrast od 7 do 11 godina, djeca će kroz razgovor i igru jačati svoje vještine. Imaće priliku da na zabavan i interaktivan način, postave individualne ciljeve, korake za njihovo ostvarenje, razmišljaći o mogućim preprekama i načinima za njihovo prevazilaženje. Takođe,u fokusu će biti  i navike  koje su im neophodne da istraju. Pri tom će biti ohrabreni da slobodno izražavaju svoje mišljenje, saslušaju ideje drugih i da o tome razgovaraju na konstruktivan način, jačanjem samopouzdanja.

Radionicu će voditi psihološkinje Marija Boljević i Ina Brkanović.

U četvrtak, 27.januara, sa početkom u 18 sati, biće organizovana nova zanimljiva kreativna radionica, pod nazivom – Kako napraviti saksiju za sreću?

Djeca će ukrašavati saksije za cvijeće, koristeći akrilne  boje, flomastere i dekupaž tehniku. Razvijaće kreativnost, motoričke vještine, ali i uživati zajedno sa vršnjacima u kreiranju svoje autentične srećne saksije. Osim toga, imaće priliku da saznaju nešto više o tome kako nastaju saksije, od čega su pravljene, kako se primjenjuju različiti materijali i da svaki zahtijeva poseban način pripreme, o cvijeću i uzgajanju… Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 9 do 14 godina.

Radionicu će voditi profesorica italijanskog jezika i kreatorka srećnih saksija, Maja Đukanović Petričević.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply