Vrtić Artić Pinokio sakupio 1.200 eura za djecu iz Učionice Družionice

Privatna predškolska ustanova Artić Pinokio priredila je u vrtićima kod TC Delta city i na Starom aerodromu svoj tradicionalni humanitarni novogodišnji bazar, na kojem je i ove godine prikupljena vrijedna donacija za mališane uključene u socijalni servis Učionica Družionica, udruženja Roditelji.

„Djeca i vaspitačice pravili su novogodišnje ukrase, a roditelji su ih otkupili. Na ovaj način sakupljeno je 1.200 eura koji su usmjereni djeci iz Igračkoteke, kojima je pomoć neophodna jer su nerijetko gladna i bosa“, kazala je direktorica vrtića  Artić Pionokio Radmila Gvojić.

Ona je u izjavi za Pobjedu istakla da sav trud koji je uložen prethodnih nedjelja, sve ideje koje su sprovedene u djelo i ljubav utkana u svaki ukras koji je bio izložen imaju posebnu vrijednost.

„Veoma smo ponosni na naše drugare koji su bili toliko vrijedni i napravili najdivnije ukrase, kao i na njihove roditelje koji su još jednom dokazali da zajedno možemo mnogo. Naravno, ponosni smo na naš kolektiv koji je ispunjen najuzvišenijim osjećajima zbog toga što smo donijeli osmijehe našim malim drugarima koji to i te kako zaslužuju. Znamo da radimo pravu stvar i da ovakvim akcijama stvaramo buduće dobre ljude poručila je Gvojić.

Zbog epidemije koronavirusa, napomenula je Gvojić, nijesu željeli da djecu i roditelje izlažu opasnosti, pa su bazar organizovali napolju, u dvorištu vrtića.

„Sve je dobro proteklo, djeca su sa oduševljenjem učestvovala u izradi ukrasa i prezadovoljni smo. Osim toga, djeca su sakupila hranu, garderobu, obuću, sredstva za higijenu, igračke i školski pribor, koje su takođe odnijeli djeci iz Učionice Družionice“, istakla je direktorica vrtića Artić Pinokio za Pobjedu.

Socijalni servis Učionica Družionica funkcioniše od novembra 2017. godine, a njime je obuhvaćeno oko 80 djece iz najugroženijih porodica koji su zbog ekstremnog siromaštva u velikom riziku da napuste osnovnu školu. Podrška ovom programu su i volonteri, koji redovno uče sa djecom i pomažu na savladavanju školskog gradiva, ali se i druže kroz razne zabavne edukativne aktivnosti. Glavni fokus programa je obrazovanje i osnaživanje njihovih kapaciteta u tom dijelu, polazeći od toga da nastavak školovanja je ključan za izlazak iz siromaštva, koje se najčešće i prenosi generacijski. Težnja je da se postigne veći stepen socijalizacije i osnovnih vještina koje djeci nedostaju.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply