Naredne sedmice radionica programiranja bez upotrebe ekrana

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuje dvije kreativno -edukativne radionice. Osnovci će tehnikom kolaža praviti autentične jelke, a mlađi će se upoznati sa pojmom algoritma kroz kreativne igre, ali i na BeeBot-ovima, tj. pčelicama robotima.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

Ulaznica za decembarske  radionice je donacija igračke ( nove ili očuvane, edukativne, društvene, didaktičke igre, knjige…) za Biblioteku igračaka.

U utorak, 7.decembra, sa početkom u 18 sati, biće organizovana kreativna radionica Kolažiranjem do željene jelke, koju realizujemo u saradnji sa školom slikanja Van Gogh, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina

Novogodišnja likovna radionica će omogućiti djeci da osmisle ukrase za jelku i ukomponuju ih tehnikom kolaža na podlogu u obliku željene jelke. Radionica je osmišljena da  podstakne djecu da od jednostavnih materijala osmisle novogodišnju jelku koja će oplemeniti njihov lični prostor u kome će proslaviti predstojeće praznike.

Škola slikanja Van Gogh praktikuje tematski rad, odnosno rad po zadatku i upoznavanje sa raznovrsnim likovnim tehnikama, ali se uvijek obavezno polaznicima ostavlja prostor za slobodan odabir elemenata u okviru same tematike – što je ključno za razvoj kreativnosti, podsticaj maštovitosti i njegovanje autentičnog likovnog izraza.


Radionicu će voditi Ana Šćekić, akademska slikarka iz škole slikanja Van Gogh.

U srijedu, 8.decembra, u 18 sati organizuje se radionica pod nazivom Više od programiranja,   koju realizujemo u saradnji sa Digitalnom akademijom – DigitalBee.

Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina koja će imati priliku da zakorače u svijet programiranja bez upotrebe ekrana. Na radionici će se upoznati sa pojmom algoritma, prvo kroz kreativne igre, a potom i kroz rad na BeeBot-ovima, tj. pčelicama robotima.

Radionicu će voditi vaspitačica Bojana Đukanović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply