Naredne sedmice akreditovana obuka za porodično i savjetovanje putem telefona

Udruženje Roditelji, uz podršku UNICEF-a i Evropske unije, organizuje dvodnevni akreditovani program obuke za porodično i savjetovanje putem telefona, sa fokusom na principe pozitivnog roditeljstva.

Cilj programa obuke je upoznavanje stručnih radnika sa vještinama telefonskog savjetovanja i razvijanje opštih i stručnih kompetencija nephodnih za porodično i savjetovanje putem telefona. Osim toga, prijavljeni će imati priliku da ovladaju vještinama komunikacije i da se upoznaju sa specifičnostima savjetovanja u kriznim situacijama.

Obuku je akreditovao Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, a traje dva dana. Početak obuke je planiran za petak, 22. oktobra. Obuku će voditi socijalna radnica Lepa Žunjić i psihološkinja Milica Pušonjić. Zainteresovani kandidati mogu prijave slati na e-mail adresu [email protected] nakon čega će dobiti detaljne informacije o obuci.

Pravo na pohađanje obuke imaju stručni radnici kao i sve osobe koje imaju završene akademske studije humanističkih fakulteta psihologije, pedagogije, socijalnog rada i pružaju usluge iz oblasti socijalne zaštite. Osim toga, prijaviti se mogu i studenti završnih godina ili diplomci zainteresovani da se priključe volonterskom timu prve nacionalne SOS Roditeljske linije, čije je sjedište u Podgorici.

Program obuke zasniva se na iskustvenom učenju i interaktivnim metodama rada, a očekuje se da polaznici usvoje potrebna znanja i vještine neophodne za telefonsko i porodično savjetovanje.

Očekuje se da će polaznici naučiti kako da vode savjetodovni razgovor uz poštovanje principa kompetentnog roditeljstva, da aktivno slušaju (parafraziraju, reflektuju, sažimaju, konfrontiraju), ali i da ovladaju tehnikama savjetovanja u kriznim situacijama, i indentifikuju i procjene probleme.

SOS Roditeljska linija je prvi servis udruženja Roditelji koji je dobio licencu za obavljanje djelatnosti socijalne i dječije zaštite od Ministarstva rada i socijalnog staranja, i to krajem 2018. godine. Radi svakim radnim danom od 9 do 15 časova.

Program jačanja kapaciteta Roditeljske SOS linije u Crnoj Gori sprovodi se uz podršku UNICEF-a i Evropske unije, kroz Regionalni program za ublažavanje uticaja pandemije COVID-a-19 na djecu i roditelje na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, koji sprovodi UNICEF a finansijski podržava Evropska unija.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply