Preventivni pregledi po sniženim cijenama u 30 ordinacija

U okviru kampanje Pođi na kontrolu, koju sprovodi već sedmu godinu, NVO Brini o sebi je obezbijedila besplatne preglede za žene iz socijalno ugroženih porodica, a 30 ordinacija širom Crne Gore omogućilo je preventivne preglede po sniženim cijenama.

Cilj kampanje je smanjenje broja oboljelih žena i povećanje broja onih koje su izliječene od karcinoma dojke, a sve kroz preventivno djelovanje i otkrivanje promjena u ranoj fazi.

Kampanja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore, uz podršku Instituta za onkologiju u okviru Kliničkog centra Crne Gore, a partnersku podršku, kao i prethodnih godina, pružili su kompanija Hoffmann-La Roche Ltd, Crnogorski Telekom i agencija Vision Event.

Kako je saopšteno iz NVO Brini o sebi, ovogodišnja oktobarska kampanja ima jedan poseban akcenat, a to je podrška, koju kao pojedinci i kao društvo treba da pružimo ženama i osobama oboljelim od karcinoma, u cilju destigmatizacije pacijentkinja i promjene svijesti u javnosti o samoj bolesti.

„Slogan ovogodišnje kampanje je Tu smo za tebe! Tu smo za tebe kao porodica, tu smo za tebe kao društvo, tu smo za tebe kroz psihološku podršku u procesu liječenja, tu smo za tebe kroz obezbjeđivanje savremenih terapija za liječenje. Iako se pacijentkinje najčešće stide svoje bolesti i pokušavaju je sakriti, čak i od najbližih, mi smo tu da im poručimo, da umjesto stida treba da osjećaju ponos što su toliko hrabre i istrajne da svoju bitku dobiju, a svi mi treba da im pokažemo da smo tu za njih“, poručuju iz NVO Brini o sebi.

Podršku ovogodišnjoj kampanji pružile su, kao i prethodnih godina, privatne ordinacije širom Crne Gore, koje su obezbijedile do 50 % popusta na preventivne preglede grudi i ginekološke preventivne preglede, kao i preglede štitaste žlijezde.

Spisak ordinacija je sljedeći, možete ih direktno kontaktirati za zakazivanje:

Codra hospital – u toku oktobra mjeseca biće obezbijeđen popust od 50% na ultrazvuk dojki (cijena sa popustom 15 eura) i ginekološki pregled (cijena sa popustom 15 eura). PAPA test će se takođe raditi po cijeni od 15 eura.

Cenex Medical – obezbijeđen je popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki u toku oktobra mjeseca

Ordinacija Natal – 50% popusta tokom oktobra mjeseca na ultrazvuk dojki (cijena sa popustom: 15 eura) i  pregled grlića materice, koji podrazumijeva kolposkopiju i PAPA test (cijena sa popustom: 35 eura)

PZU “EHO DIJAGNOSTIK” – ordinacije u Podgorici i Nikšiću – ultrazvučni pregled dojki u toku oktobra mjeseca, sa popustom, iznosiće 20 eura

PZU Diagnostica – u toku oktobra mjeseca obezbijedila je popust od 30% na sve analize tumorskih markera koji se rade u njihovoj laboratoriji (za dojku, jajnike, kao i za prostatu kod muškaraca). Osim toga, ultrazvuk dojki će koštati 20 eura u odnosu na redovnu cijenu od 30 eura, dok će ginekološki pregled sa ultrazvukom i kolposkopijom biti dostupan za samo 50 eura, u odnosu na redovnu cijenu od 95 eura. Kako je HPV virus prepoznat kao najčešći uzročnik karcinoma grlića materice, obezbijeđen je popust na HPV tipizaciju PCR metodom od 20%, pa se umjesto dosadašnjih 70 eura, ovo testiranje može obaviti za 56 eura.

Gea Medial Bar – po cijeni od 45 eura obezbijeđen je redovan preventivni pregled za žene, koji obuhvata: ginekološki pregled, ultrazvučni pregled male karlice, kolposkopiju, uzimanje PAPA testa i određivanje grupe vaginalnog sekreta.

Poliklinika Medicus Plus – popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki tokom oktobarske kampanje

Mansa Medica Tivat – ultrazvuk dojki uz popust od 50% u toku oktobra mjeseca

Ordinacija Medan – oktobarski popust od 33% za kolposkopski pregled grlica materice i 33% za uz pregled dojki

Ginekološka ordinacija Šoć – ginekološki paket sa 50% popusta: ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk, kolposkopija  i papa test po cijeni od 60 eura (redovna cijena 120 eura) i radiološki paket: ultrazvuk dojki, štitne žlijezde i abdomena po cijeni od 60 eura (redovna cijena 90 eura)

Poliklinika Hipokrat – popust od 30% na pregled dojki magentnom rezonancom (cijena sa popustom – 161€)

Ars Medica – popust na ultrazvučni pregled dojki (cijena sa popustom 20 eura) i ginekološki pregled (kolposkopija i ultrazvučni pregled – 50 eura)

PZU Life – specijalistički ginekološki pregled sa kolposkopijom u iznosu od 50 eura

Mićunović Medical – ginekološki  pregled, kolposkopija i PA test sa  popustom  – 40€, ginekološki pregled sa popustom  50% -10€, kolposkopski pregled sa popustom  50% – 20€ i PA test sa popustom  od 30% – 10,5 €. Cijena Uz pregleda je bez popusta.

Ordinacija Dr Rahović, Bijelo Polje –  ultrazvučni pregled dojki sa popustom od 50%

Ginekološka ordinacija Vita Feminae, Kotor – popust od 50% na preventivne preglede grlića materice (kao i tokom cijele godine). Paket usluga koji podrazumijeva ultrazvučni pregled, klinički pregled, Papanikolau test i kolposkopiju sa konsultacijom po promotivnoj cijeni u toku oktobra mjeseca iznosi 60 eura.

Consilium, Budva – popust od 50% na ultrazvučne preglede dojki i 50% na preventivni ultrazvučni pregled abdomena i štitaste žlijezde.

Ordinacija Bralić, Rožaje – popust od 50% na kolposkopiju, PAPA nalaz i ultrazvučni pregled dojki

Dr Masoničić Bar – u toku oktobra mjeseca preventvni ultrazvučni pregled dojki obavljaće se po cijeni od 15 eura, dok je takodje po 50% nizoj cijeni obezbijedjen i paket usluga sa popustom – kompletni ultrazvučni pregledi: dojka, abdomen, urogenitalni trakt  i štitasta žlijezda. Uslov za popust je obavezan pregled dojke.

Catharum, Kotor – ultrazvuk dojki po cijeni od 20 eura tokom oktobra mjeseca

Specijalistička ginekološko – akušerska ambulanta „Dr Jadranka Mladenović“, Budva – 50% popusta na preventivne ginekološke preglede

• A Medical, Bar – ultrazvuk dojki po cijeni od 20 eura

Ordinacija Hera – u toku oktobra mjeseca biće omogućen popust od 50% na kolposkopske preglede (cijena sa popustom je 15 eura) i 20 UZ pregleda dojki po sniženoj cijeni od 20 eura

Rezidencija zdravlja Kerber – obezbijediće ultrazvučni pregled dojki po cijeni od 20 eura. Paket “Ona”, koji podrazimijeva ultrazvuk dojki i pregled hirurga za dojke iznosiće 50 eura, dok je paket “Sve za nju” (ultrazvuk dojki, ultrazvuk štitaste žlijezde, ginekološki ultrazvuk, kolposkopija i papa test) – 100€

Internos Medical Centar – tokom oktobra 20% popusta na ultrazvuk dojke i ginekloške preglede

PZU Stojovic Herceg Novi – preventivne preglede grudi obezbjeđuje po cjenii od 10 eura

• PZU Specijalna bolnica Dr Medtim – usluga kolposkopije sa uzimanjem brisa grlica materice po cijeni od 25 eura.

Fertilis Tivat – preventivni pregled grlića maternice sa PAPA testom i analizom stepena čistoće vaginalnog sekreta  u oktobru iznosiće 20 eura

• Eskulap Bar – popust od 40% na kompletan ginekološki pregled, koji uključuje: ginekološki pregled, ultrazvučni pregled i papanikolau test.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply