Dani otvorenog dvorišta kao podrška adaptaciji djece

Podgorička javna predškolska ustanova “Ljubica Popović” organizuje ovih dana u vaspitnim jedinicima Dane otvorenog dvorišta, čiji je cilj podrška adaptaciji djece koja su prvi put krenula u vrtić i upoznavanje sa njihovim roditeljima.

U devet vaspitnih jedinica će, u skladu sa kapacitetom dvorišta i vremenskim prilikama, biće upriličene likovne izložbe dječijih radova nastalih u periodu adaptacije. Izložbama prisustvuju roditelji, uz poštovanje svih epidemijskih mjera.

“Ovo je prilika da se roditelji djece koja prvi put pohađaju vrtić bliže upoznaju sa vaspitačima, razmijene informacije bitne za boravak djeteta i porazgovaraju o periodu adaptacije”, objašnjavaju iz ove JPU. 

Vaspitači su, kako kažu, veoma zadovojni brojem zainteresovanih roditelja, kao i prilikom da u manje formalnim okolnostima porazgovaraju o boravku djece u vrtiću. 

Ovu aktivnost su do sada realizovale jaslene grupe u vaspitnoj jedinici Pčelica, dok će ostale to uraditi do 25. septembra. 

Roditelji će biti obaviješteni putem viber grupa o terminu održavanja izložbe za vaspitnu grupu koju njihovo dijete pohađa. 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply