Osnovci će naknadno dobiti i udžbenike stranih jezika

Osnovci u Crnoj Gori dobiće besplatne udžbenike i iz stranih jezika, koji za niže razrede još nijesu isporučeni.

Iako su djeca iz drugog i trećeg razreda već preuzela komplete u većini škola, naknadno će im biti predati i udžbenici iz engleskog jezika. To je potvrđeno danas i iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, nakon informacija koje su roditelji dobili u pojedinim školama da sami moraju obezbijediti udžbenike za taj predmet.

„Nema riječi o tome da će roditelji morati da kupuju pojedine udžbenike. I engleski jezik, ali i udžbenici iz drugog stranog jezika, biće obezbijeđeni, kako je već i definisano i saopšteno. Djeca će dobiti i te udžbenike do početka školske godine“, kazali su iz ZUNS-a.

Kako je ranije najavljeno, distribucija udžbenika osnovnim školama počela je 10. avgusta, a za razvrstavanje i predaju đacima nadležne su škole.

„Količine udžbenika će biti distribuirane prema podacima o broju upisanih đaka po razredima, dobijenih od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. S obzirom na to da se radi o velikoj količini koja treba biti dopremljena svim školama u Crnoj Gori, sama distribucija je planirana po trijadama, odnosno udžbenici će biti isporučeni u po tri razreda u različitim vremenskim isporukama“, naveli su ranije iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply