Majka djevojčice čiju je fotografiju Milačić pokazivao najavila da će tražiti njenu zaštitu

Majka djevojčice čiju je fotografiju u Skupštini prošle sedmice pokazao poslanik Marko Milačić najavila je da će od nadležnih državnih organa tražiti da zaštite njeno maloljetno dijete od zloupotreba u političke svrhe. Kaže da je primorana da na ovakav način reaguje na beskrupulozno uvlačenje djeteta u obračune vlasti sa opozicijom.

“Ukazujem na nužnost poštovanja zakona i upozoravam političare, medije i građane da fotografije sliku moje maloljetne kćerke ne zloupotrebljavaju za politička prepucavanja. Ako već navodno brinete o djetetu koje se bavi plesom, razmislite kakve posljedice nosi upravo vaše neodgovorno ponašanje prema tom istom mom djetetu”, navela je ona u saopštenju.

Milačić je prozivao direktore škola koji su ranije plaćali članarinu DPS-u, među kojima je, kako je kazao, i bivša direktorica OŠ Oktoih, a potom je pokazao fotografiju djevojčice koja je plesala pred gostima iz Turske, izjavljujući kako se u školama sprovodila neviđena indoktrinacija, te da može turski ples, ali ne i užičko kolo.

Majka trinaestogodišnje djevojčice napominje da je ona odličan đak sa svim peticama i primjernim vladanjem, da pohađa Muzičku školu i osam godina svira obou. Od pete godine se bavi plesom i na prestižnim takmičenjima kako u zemlji, tako i u inostranstvu, kako tvrdi, postizala je samo najzapaženije rezultate. U plesu pod nazivom Oriental Belly Solo, Hop Style, Latin Fitness osvojila je na Fest Info Dance takmičenju u Austriji prvo mjesto.
Fotografija na kojoj je njena maloljetna kćerka, koja je tada je imala jedanaest godina, koju je Milačić pokazao u Skupštini, nastala je povodom svečanosti u čast dana Nacionalnog suvereniteta i Dana djeteta Turske 24. aprila 2019. Među prisutnima bila je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, zatim Udruženje turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori, predstavnici TIKA-e, roditelji učenika iz Turske. Nastup su pripremili đaci škole Oktoih i djeca iz vrtića Dnevna majka u Podgorici.

“Stoga, nije jasno zašto se na najružniji način, svjesnoi namjerno ovaj događaj prikazuje, kad su učesnici bili đaci škole i djeca iz vrtića. Pa, zar bi u ovoj državi iko smio da organizuje vježbanje i izvođenje ovih plesova da je to nešto vulgarno ili sramotno za djecu”, pita majka djevojčice.

Kao roditelj je ogorčena što se moje dijete koristi u manipulatorske političke svrhe, zarad prikupljanja jeftinih poena. Poslanika Milačića, koji je takođe roditelj, podsjeća da je trebalo da za trenutak razmisli o svojoj djeci prije nego je njeno dijete-djevojčicu osudio i na najgnusniji način pokušao da diskredituje.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply