Na proslavama mature i ekskurzijama dozvoljeno prisustvo 100 osoba

Novim epidemiološkim mjerama koje su u Crnoj Gori na snazi od sjutra dozvoljeno je da proslavama polumatura i matura, kao i ostalim skupovima, prisustvuje do 100 osoba, umjesto 50 kako je ranije bilo propisano. Prema mjerama Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja, proslave se i dalje mogu organizovati samo na otvorenom, odnosno na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata. Organizator je, kako je saopšteno, obavezan da odredi osobu odgovornu za kontrolu primjene propisanih mjera.

Iz Ministarstva zdravlja danas je saopšteno da nove mjere, između ostalog, dozvoljavaju da se i ekskurzije i izleti mogu ubuduće organizovati za grupe od 100 djece.

Osim što je dozvoljeno da ugostiteljski objekti, prodavnice i tržni centri organizuju radno vrijeme bez ograničenja, na snazi su ostale mjere zabrane izvođenja muzike osim na terasi/bašti od 20 do 23 sata. Dozvoljeno je i održavanje muzičkih manifestacija na otvorenom, kao i noćnih klubova i diskoteka, a gosti će u njima moći da borave uz posjedovanje negativnog testa na kovid ili uz potvrdu o vakcinaciji. 

Danas predstavljene mjere biće na snazi do 2. jula.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply