Dozvoljene proslave matura i polumatura, izleti i ekskurzije

Novim epidemiološkim mjerama dozvoljene su proslave maturskih i polumaturskih večeri, kao i ostala slavlja uz prisustvo do 50 ljudi u baštama i na terasama.

Kako je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović gostujući u Bojama jutra TV Vijesti, nove mjere će biti na snazi narednih 14 dana, a jednom od njih dozvoljeno je i organizovanje ekskurzija i izleta, takođe uz ograničen broj osoba.

Prilikom organizovanja polumaturskih i maturskih večeri, kao i ostalih proslava, propisano je da se moraju poštovati isti uslovi koji inače važe u obavljanju ugostiteljske djelatnosti.

„Organizatori proslava maturskih večeri – škole dužne su da odrede lice koje će biti odgovorno za prisusvo propisanog broja osoba na proslavi, pored odgovornosti ugostiteljskih objekata“, navodi se u novim mjerama koje je Savjet Vlade Crne Gore usvojio na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje i Komisije za borbu protiv korona virusa.

Propisano je da izleti i ekskurzije mogu biti organizovani za najviše 50 osoba, ali uz obavezu škole da prati poštovanje epidemioloških mjera.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply