Naredne sedmice logopedska i umjetnička radionica

U Razvojnom centru udruženja Roditelji i za narednu sedmicu je pripremljen kreativan i edukativni sadržaj za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Stariji osnovci razvijaće smisao za umjetničko stvaralaštvo i bogatu imaginaciju, dok će predškolci prisustvovati logopedskim vježbama za razvoj logomotorike i jezičkih funkcija.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 17. maja u 18 sati biće organiozovana nova kreativna radionica Upoznaj Van Goga, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a realizujemo je u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti.

Uključivanje djece u umjetničke procese razvija smisao za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju. Umjetnost povezuje i upućuje djecu jedne na druge, poboljšava njihovu socijalizaciju i komunikaciju. Cilj radionice je upoznavanje sa umjetničkim opusom i biografijom čuvenog umjetnika Van Goga. Takođe, polaznici radionice upoznaće se sa slikarskom tehnikom kolaž. Učesnici će napraviti svoje jedinstvene radove, što će biti osnova za širenja pozitivnih stavova kad je ova umjetnost u pitanju.

Radionicu će održati studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti Miljan Vulović i Dejan Lazarević, sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

U srijedu, 19. maja od 19 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vode logopedi Vlado Medojević i Milica Andrić, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply