Privatne škole traže da organizuju nastavu u učionicama

Privatne međunarodne škole u Crnoj Gori zatražile su danas od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da im dozvoli da organizuju nastavu u učionicama.

U Crnoj Gori se trenutno u 11 opština primjenjuje online sistem učenja kao obavezan, na osnovu epidemiloških mjera Vlade, a od ove sedmice su ovaj vid učenja uvele i sve ostale javne obrazovne školske ustanove u skladu sa preporuka Ministarstva.

Predstavnici četiri privatne škole koje se nalaze u Podgorici i Tivtu, tvrde da se u njima mjere koje je donijela Vlada u cilju zaštite učenika od pandemije, sprovode do najsitnijih detalja.

“Svjesni smo da ste pod velikim pritiskom, te smo zbog toga spremni da podijelimo naša iskustva i pomognemo, kako bi škole mogle da se otvore što prije, jer smo u našem okruženju opasnost od obolijevanja odgovornim ponašanjem u školama ali i van njih, sveli na minimum”, ukazuju oni u dopisu. Oni navode da su obavezne svakodnevne procedure koje obezbjeđuju sigurnost i zdravlje kako djece tako i nastavnog osoblja pravilno nošenje maski, socijalna distanca, praćenje tjelesne temperature, pojačane higijenske mjere, održavanje zgrade i sanitarija, često provjetravanje prostorija i slično.

Potpisnici zahtjeva su Tijana Đurović Azar iz United Kids International Montenegro, Milija Božović iz Arcadia Academy, Donn Maier iz Quality Schools International i Rob Ingham iz Knightsbridge Schools International.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply