Škole u Kolašinu prelaze na online nastavu, jer nema lož ulja za grijanje

Kolašinske osnovna i srednje škole, kao i Škola za osnovno muzičko obrazovanje od ponedjeljka će preći na online nastavu zbog nedostatka lož ulja koje služi za grijanje učionica.

O tome su danas obaviješteni učenici i njihovi roditelji, a kako navode Vijesti, bez grijanja će od početka naredne sedmice biti i vrtić Sestre Radović.

“Prinuđeni smo da pređemo na takav način realizacije nastave, zbog nemogućnosti da zagrijavamo školu. Bez obzira na sav naš trud, iz resornog Ministarstva nijesu uspjeli da nam izađu u susret, a zalihe lož ulja smo potrošili. Danas ćemo dobiti i zvanično obavještenje iz Ministarstva da pređemo na online nastavu”, kazala je direktorica OŠ “Risto Manojlović” Dragica Ilinčić.

Ona je naglasila da već dvadesetak dana postoji problem sa grijanjem i da su tokom toplijih dana pokušavali da uštede, ali je, kako kaže, danas gorivo nestalo.

Kako Vijesti saznaju, direktorima kolašinskih obrazovnih ustanova su iz Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali da lož ulje neće biti obezbijeđeno ni u narednih sedam do deset dana.

Nedovoljne količine lož ulja bile su problem kolašinskih obrazovnih ustanova i ranijih godina.

Roditelji su kao jedan od razloga za nezagrijane učionice, između ostalog, navodili i činjenicu da se količine goriva za grijanje raspoređuju školama prema broju učenika, a ne prema površini objekata.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply