Konkurs za osnovce posvećen kotorskoj fešti

U okviru manifestacije Kotorski karneval, koja će ove godine zbog epidemiološke situacije biti organizovana online, učenici od I do IX razreda crnogorskih osnovnih škola mogu učestvovati na likovnom i literarnom konkursu, koji je otvoren do 11. marta.

Kako su saopštili organizatori, željeli su da bar na kratko prizovu kreativnu i razigranu karnevalsku energiju, pa su zato i raspisali konkurs, koji za temu ima kotorski karneval. Tom je prilika za djecu da iz svog ugla opišu i naslikaju sve ono što ih asocira na ovu tradicionalnu kotorsku feštu.

Prema propozicijama konkursa, jedan učesnik može poslati po jedan rad i za literarni i za likovni konkurs. U okviru konkursa, radovi će biti bodovani u dvije uzrasne kategorije – od I do V razreda i od VI do IX razreda.

Poslati radovi moraju sadržati ime i prezime učenika, razred, naziv škole i ime mentora. Radovi se dostavljaju u koverti u kancelarijama JU Kulturni centar “Nikola Đurković” u Kotoru.

Najavljeno je da će literarni i likovni radovi koji zadovolje kriterijume konkursa biti prikazani na izložbi planiranoj u martu. Biće takođe i štampani u publikaciji posvećenoj tradicionalnom zimskom kotorskom karnevalu, a promocija publikacije je planirana za april.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail [email protected] i broj telefona +382 67 644 347.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply