U budvanskoj srednjoj školi planiraju adaptaciju vrijednu milion eura

U budvansku Srednju mješovitu školu “Danilo Kiš” u narednom periodu biće uloženo oko milion eura. U planu  je potpuna adaptacija enterijera i fasade škole, kao i izgradnja multifunkcionalne dvorane sa fiskulturnom salom, najavljeno je iz uprave povodom jučerašnje proslave Dana škole.

“Danas smo povodom Dana škole promovisali i projekat adaptacije enterijera i fasade škole koji je radila firma Arhitektonika iz Nikšića, vrijedan oko 700 hiljada eura. Ministarstvo prosvjete nam je sredstvima dobijenim od Evropske banke za ovaj projekat odobrilo oko 350 hiljada eura. Čekamo da nam taj novac bude uplaćen da bismo počeli radove. Plan je bio da realizacija projekta počne još prošle godine, ali je sve odloženo zbog situacije sa epidemijom. Nadamo se da ćemo ove godine imati više sreće”, kazao je direktor škole Ivan Ivanović.

Iako taj novac nije dovoljan za cijeli projekat adaptacije škole, on očekuje da će sve biti odrađeno uz obećanu finansijsku pomoć Opštine Budva i privrednika grada.

Srednja škola će, na taj način, konačno riješiti višedecenijski problem sa nedostatkom fiskulturne sale.

“Plan je da se do 1. septembra ove godine rekonstriše postojeći amfiteatar unutar škole i pretvori u multifiunkcionalnu salu sa mogućnošću održavanja sportskih aktivnosti. Ovaj prostor moći će da se koristi i kao bioskopska ili pozorišna dvorana. Projekat vrijedan 210 hiljada eura radila je firma Gradnja Inženjering iz Nikšića, a u potpunosti će biti finansiran iz Budžeta Opštine Budva”, saopštio je Ivanović.  

Jučerašnji jubilej SMŠ “Danilo Kiš” obilježen je raznim online sadržajima koji su pripremili učenici u saradnji sa profesorima, a koji su postavljeni na sajtu, instagram i FB profilu i youtube kanalu škole. 

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply