Himna dječijih prava kao poklon od Tivćana

Više od dvije decenije, članovi NVO Književna omladina Tivta ispraćaju staru i dočekuju Novu godinu tradicionalnom manifestacijom pod nazivom Novogodišnja bajka. Zbog epidemiološke situacije ove godine odlučili su se da podijele radost darivanja i doprinesu prazničnom raspoloženju numerom koja promoviše dječija prava.

Muzičku kompoziciju Himna dječijih prava izvode Sara Markovski, Ivan i Anja Vojnić, nagrađeni za najkreativniju video poruku na konkursu Imam nešto važno da ti kažem, koji je raspisao Ombudsman.

Tekst je napisala Sandra Slovnikar, pjesnikinja za djecu, muziku komponovala Dragana Vojnić koja je pjesmom Nisam više tvoja beba na ovogodišnjoj Zlatnoj pahulji osvojila drugu nagradu za kompoziciju. Aranžman je uradio Senad Drešević poznat sa brojnih dječijih festivala.

Predsjednica Književne omladine Sandra Slovnikar pohvalila je Ivanu, Saru i Anju koji su u nepunih 24 sata uspjeli da snime numeru u studiju, a po povratku u Tivat snimili su i spot na tri različite lokacije u prirodnom rezervatu Solila, velikom gradskom parku i na gradskoj rivi Pine.

“Poštujući epidemiološke mjere, u snimanje spota nijesmo bili u prilici uključiti sve naše članove, a i oni koji se vide u spotu poziv su dobili u zadnji čas i hvala im na učešću. Kompletna numera iziskuje dobru organizovanost, vrijeme, rad i finansijska sredstva, a to najbolje znaju roditelji djece koja učestvuju na dječjim festivalima. Tekst i muzika su moj i Draganin poklon, čime smo umanjili troškove, a kad smo naišli na finansijsku prepreku oko honorara aranžeru i studijskog snimka, doprinos promociji dječijih prava i ruku prijateljstva pružili su Opština Tivat i JP Morsko dobro iz Budve, kojima zahvaljujemo”, kazala je Slovnikar.

Ona je dodala da su veliku pomoć u montaži dobili od IT Smarta iz Tivta, a zahvalila se i radio stanicama i televizijskim kućama koje će emitovati kompoziciju i spot kao poklon svoj djeci za Novu 2021. godinu.   

Izvor: Radio Tivat

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply