Podgorica dobila novi park za sve generacije

Foto: Glavni grad Podgorica

U podgoričkom naselju Stari Aerodrom otvoren je novi park namijenjen svim generacijama. Riječ je o investiciji Glavnog grada vrijednoj 230 hiljada eura, a park je napravljen na površini od 6.000 kvadratnih metara.

Na tom prostoru u Aerodromaskoj ulici napravljeni su dječije igralište i sportski poligon, postavljeni stolovi za šah i stoni tenis.

Prema riječima gradonačelnika Podgorice, dr Ivana Vukovića, park sa novim sportskim poligonom, prilagođen je svim starosnim kategorijama.

“Ova investicija je ukupno vrijedna 230.000 eura, a najvažnije je što će novi sadržaji u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet života u ovom dijelu grada”, istakao je Vuković. 

On je kazao da je zbog naglog infrastrukturnog razvoja Podgorice u posljednjih petnaestak godina, izgubljen dio zelenog fonda, pa se gradska uprava trudi da izgubljeno nadomjesti.

“U ovoj godini smo izgradili četiri nova parka, a privodi se kraju i izgradnja petog“, saopštio je Vuković najavljujući ovakve i slične projekte i za narednu godinu.

Gradonačelnik je najavio i početak radova na izgradnji parka na Zabjelu u Ulici 27. marta.

“Odluka je donijeta na bazi činjenice da taj dio grada nema takav sadržaj i računam da ćemo, ako Zelenilo bude radilo ovim tempom, već u februaru dobiti i novi park na Zabjelu”, istakao je Vuković i podsjetio da se na prostoru Tološke šume izvode radovi na izgradnji  najmodernije sportsko-rekreativne zone u Podgorici.

To je projekat koji Glavni grad realizuje u saradnji sa ŽKK Budućnost Bemax, a vrijedan je više od 800.000 eura.

“Planirano je da radovi na tom prostoru budu završeni u narednih nekoliko mjeseci, a uporedo sa tim završićemo i ovo što smo započeli u Piperskoj ulici u Zagoriču”, saopštio je Vuković, dodajući da je ideja gradske uprave da takve sadržaje, u manjem ili većem obimu, u  narednom periodu dobiju i Zlatica, i Masline, i Tološi  i oni djelovi grada u kojima za sada ne postoje uređene parkovske površine i poligoni, a njih je sve manje.

PR gradskog preduzeća Zelenilo Milica Vukčević tom prilikom je istakla da je novoizgrađeni park zelena površina sa brojnim sadržajima koja je namijenjena svim generacijama.

“Od sadržaja ova površina je dobila igralište, odnosno multifunkcionalnu spravu na podlozi od tartana, sportski poligon za rekreativce,  sto za stoni tenis, kao i za šah. Ono što je interesantno i drugačije jeste da smo napravili didaktičku stazu koja je iscrtana dječijim motivima, gdje će najmlađi mališani moći da pokažu svoju kreativnost i da razvijaju motoriku. I u narednom periodu nastavićemo da uređujemo glavni grad i  da radimo na poboljšanju uslova života naših građana,” zaključila je Vukčević.

Izvor: PG Biro

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply