Srednjoškolci pružaju ruku najugroženijima

Foto: TV Vijesti

Učenici podgoričke Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“  pokrenuli su kampanju U doba distance pružamo ruku, u okviru koje će pomoći socijalno ugroženim porodicama. Akcija koju je organizovao Đački parlament te škole počela je juče, a zainteresovani građani i kompanije mogu da doniraju pomoć do 20. decembra.

Prema riječima učenika Mitra Paunovića, tokom priprema kampanje ocijenili su da je upravo djeci iz materijalno ugroženih porodica pomoć trenutno najpotrebnija.

„Naša ciljna grupa su upravo djeca, odnosno njihove porodice koje su materijalno i socijalno ugrožene. Osim konkretne podrške koju će dobiti, naš dvadesetodnevni humanitarni rad će pomoći i razvijanju omladinskog aktivizma kod đaka, koji je mnogo zapostavljen. Kao Đački parlament smo tu da probudimo sve te aktivnosti i upotpunimo svakodnevni školski program“, kaže Paunović.  

On je dodao da svaki vid pomoći dobrodošao, pa građani i kompanije mogu donirati očuvanu garderobu, školski pribor, sve korisne i upotrebljive stvari kako za djecu tako i za porodice, bebi opremu, hranu, novogodišnje poklone…

„Zamislili smo da ova akcija upotpuni  i novogodišnje praznika svima onima koji ih, zbog materijalne situacije, dočekuju na drugačiji način od ostalih“, istakao je Paunović.

Učenica Sara Boljević je podsjetila da ovo nije prva njihova akcija, već je to nastavak humanitarnog rada Đačkog parlamenta. U akciju su uključili i mnoge poznate ličnosti, koji su ih podržali.

Paunović smatra da je u ovim teškim vremenima svako od nas ugrožen, kao i poslovanje privrednih subjekata.

„Kako radiš tako ti se i vraća – čuvena je izreka, a poručujem svim društveno-odgovornim kompanijama da se njome rukovode. Građani mogu donijeti pomoć u prostorije škole, a ukoliko nijesu u mogućnosti mogu nas kontaktirati, pa ćemo mi preuzeti sve ono čime su željeli da obraduju socijalno ugrožene“, rekao je Paunović.

Izvor: TV Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply