OŠ “Drago Milović” još nema raspored časova, utanačiće ga ove sedmice

Iako je školska godina počela 1.oktobra, u tivatskoj OŠ ” Drago Milović” djeca i nastavnici još nemaju konačan raspored časova. Ozbiljnije organizacione pripreme su zbog aktuelne epidemije koronavirusom i odlaganja početka školske godine sprovedene u gotovo svim crnogorskim školama, ali ipak je bilo izuzetaka. Tako će đaci ove tivatske škole, prema najavama direktora, raspored dobiti tek tokom ove sedmice.

Kako je saopšteno iz te škole, “nastava teče po planu, iako se odvija u posebnim uslovima usljed epidemije novog korona virusa”.

Direktor škole Predrag Šušić potvrdio je za Radio Tivat da je bilo nesuglasica oko rasporeda predmeta, ali će kako je istakao, “tokom ove sedmice sve utanačiti i normalizovati”.

“Bez obzira na neke informacije koje čujemo i od roditelja, ipak smo se nekako organizovali. Da bismo došli do nečeg idealnog trebaće nam još nekoliko dana. Jako teško se nastavnici uklapaju, jer ipak su ovo neki novi uslovi. Bilo je problema oko rasporeda u petak, međutim danas ide sve po planu i u nekoliko narednih dana ćemo imati novi rasporedna osnovu zahtjeva roditelja. Ove sedmice neće biti engleskog jezika, dok ne vidimo fond časova i raspored onih nastavnika koji rade i sa starijom djecom, a imamo i nastavnike koji trade online i u školi”, kazao je Šušić.

On je istakao da on ne može znati “što je nastavnik rekao svakom odjeljenju”, tako da bi, smatra direktor, svako odjeljenje trebalo znati svoj raspored.

“Teško je sve to uklopiti u ovoj kombinatorici. Jednostavno je i lako napraviti raspored na primjer u školi u Radovićima, koja ima samo po jedno odjeljenje. Malo strpljenja i sve će doći na svoje. Molim roditelje da budu i nama na usluzi da kompletna nastava prođše na najbolji mogući način, iako su ovo zaista vanredni uslovi”, rekao je Šušić u izjavi za Radio Tivat.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply